Ünlü olmadan önceki meslekleri şaşırttı! ‘Müezzin’ olarak tanınan ünlü kim?

Düzenleyen:
Ünlü olmadan önceki meslekleri şaşırttı! ‘Müezzin’ olarak tanınan ünlü kim?

MAGAZİN Haberleri

Dizi, film, gösteri, müzik dünyasından tanınan isimlerin ünlü olmadan önceki meslekleri ve yaptığı işler duyanları hayrete düşürüyor. Sanat dünyasının ünlü isimleri bu yolculuğa çıkmadan önce pek çok farklı işle ilgilenmiş. İşte yakından tanıdığımız isimlerin eski meslekleri…

HADİSE

Popçu Hadise, ünlü olmadan önce markette ve fırında çalıştı, tezgahtarlık yaptı. Ünlü isim, verdiği bir röportajda “Markette, fırında çalıştım. Birçok mağazada tezgahtarlık yaptım. Ailemizin maddi durumu çok iyi olmadığı için kendi harçlığımı her zaman kendim çıkardım. Bunları yaptığım için de asla utanmıyorum, bence çalışmak en büyük erdemdir” demişti.

FERHAT GÖÇER

Ünlü şarkıcının asıl mesleği doktorluk. 25 yıl boyunca genel cerrahi hekimliği yapan Göçer doktorluğu bıraktı. Konservatuvarda şan bölümünde eğitim alan ünlü isim, şarkıcılık hayalini gerçekleştirdi. Sonrasında ise konser yoğunluğu nedeniyle asıl mesleği olan doktorluk kariyerine ara verdi.

MABEL MATİZ

Mabel Matiz de Ferhat Göçer gibi doktor olan ünlüler arasında. Sevilen şarkıcının asıl mesleği diş hekimliği. Matiz, daha önce katıldığı yayında işine duyduğu özlemi dile getirmiş, “Diş çekmeyi özlüyorum açıkçası. Bırakalı 10 yıl oldu. Dönmek istesem bile kısa bir oryantasyon sürecine ihtiyacım var” demişti.

CAN YAMAN

Herkes onu oyuncu olarak tanıdı ancak Can Yaman aslında hukuk fakültesi mezunu. Yaman'ın asıl mesleği avukatlık... Mesleğine devam ederken Gönül İşleri dizisindeki Bedir rolü için kendisine teklif geldi. Böylece oyunculuk kariyeri başlamış oldu.

HANDE YENER

Ünlü olmadan önce tezgahtarlık yapan Yener’in çalıştığı mağazaya Hülya Avşar gelince hayatı değişti. Kendini bildi bileli müziğe ilgi duyan ve şarkıcı olmak isteyen Hande Yener, Hülya Avşar aracılığı ile Sezen Aksu ile bağlantı kurdu. Avşar kızı, şimdilerde ünlü bir şarkıcı olan Hande Yener için Sezen Aksu’dan randevu aldı. Yener, "Yalnızlık Senfonisi" ve "Oyun Bitti" şarkılarını Sezen Aksu’ya söyledi ve sesi beğenildi.  Böylece Yener, Minik Serçe’nin yanında vokallik ve asistanlık yaparak çalışmaya başladı. Sonrasında ise kendine albüm çıkardı.

BUĞRA GÜLSOY

Mimarlık bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Gülsoy’un asıl mesleği mimarlık. Bir dönem Kıbrıs’ta yaşayan isim, devlet Tiyatrosunda çeşitli oyunlarda rol aldı. Tiyatro ile bağını hiç koparmayan başarılı oyuncu, kariyerine “Hepimiz Birimiz İçin” adlı dizi ile giriş yaptı, ardından birçok dizi ve filmde oynadı.

RAFET EL ROMAN

Ünlü olmadan önce Almanya’da İslam Kültür Merkezi’nde kuran derslerine gitti. Hatta sesi güzel olduğu için burada Roman’a ezan okuturlardı. Bunun için de kendisine ‘Müezzin Rafet’ ismi takıldı.

Roman o günleri bir röportajında şu sözlerle anlattı: “Henüz 13-14 yaşındaydım. Kasabamıza İslam Kültür Merkezi kuruldu. Ben de arkadaşlarımla gidip orada kuran dersleri almaya başladım. Hepimiz ezan okumayı öğrendik. Sesim güzel olduğu için hocamız ‘Bundan sonra bu caminin müezzini sensin, ezanları sen okuyacaksın’ dedi. Bu durum kasabamızda çabuk duyuldu. Sonrasında herkes bana ‘Müezzin Rafet’ diye seslenmeye başladı.”

NURİ ALÇO İLAÇ MÜMESSİLİ

HALİL ERGÜN – ÇİFTÇİ

MİRKELAM – MÜHENDİS

TARIK AKAN - CANKURTARAN

YILDIZ TİLBE – TEZGAHTAR, ÇOCUK BAKICILIĞI

FERDİ TAYFUR – TRAKTÖR ŞOFÖRÜ

KIRAÇ – MÜZİK ÖĞRETMENİ

ERCAN KESAL – DOKTOR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN – AVUKAT

NUR FETTAHOĞLU – BANKACI

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...