Ümit İris hayatını kaybetti | Ümit İris Kimdir, Neden Öldü?

Düzenleyen:
Ümit İris hayatını kaybetti | Ümit İris Kimdir, Neden Öldü?

MAGAZİN Haberleri

Ümit İris hayatını kaybetti. Peki Ümit İris kimdir, kaç yaşında neden öldü? İşte Ümit İris'le ilgili merak ettikleriniz. Yeşilçam filmlerinde çok sayıda oyuncuya dans dersleri veren Ümit İris, hayatını kaybetti. Peki Ümit İris kimdir, kaç yaşında neden öldü? İşte detaylar...

Ümit İris hayatını kaybetti. Peki Ümit İris kimdir, neden ve nasıl öldü? Yeşilçam'da çok sayıda oyuncuya dans dersleri veren ünlü isim Ümit İris'in hayatını kaybettiğini sanatçı Onur Akay verdi. Akay, vefat haberini şu sözlerle duyurdu: Sinemamızın Yeşilçam dönemi filmlerinde çok sayıda oyuncuya dans dersleri veren ve Türkiye'de eşli danslar dendiğinde ilk akla gelen isim, duayen Ümit İris hocayı 86 yaşında kaybettik. 80’li yıllarda TRT yaptığı o muhteşem danslarıyla tanımıştık. Ümit İris, 80'li yıllarda TRT yaptığı danslarıyla tanınmıştı. Yeşilçam filmlerinde çok sayıda oyuncuya dans dersleri veren ve Türkiye'de eşli danslar dendiğinde ilk akla gelen isimdi. ‘Şeker Gibi Kızlar’ filminde Fatma Girik'le dans etmişti.

Ümit İris hayatını kaybetti | Ümit İris Kimdir, Neden Öldü?

Ümit İris kimdir?

1965 yılında Şeker Gibi Kızlar filminde Fatma Girik'le yaptığı dans ile tanınan Ümit İris, 80’li ve 90’lı yıllarda TRT yaptığı danslarıyla Türkiye’nin dikkatini çekmişti. Dans öğretirken aynı zamanda nezaket kurallarını da öğreten İris, Yeşilçam dönemi filmlerinde çok sayıda oyuncuya da dans dersleri verdi. Kendisinden dans dersleri alan oyuncular İris’i, klasik bir İstanbul beyefendisi olarak tanımlıyor. Ümit İris uzun yıllar sahnelerde de tango yapmıştır.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...