TRT'de Patrona Halil isyanı başladı!

- Güncelleme:
TRT'de Patrona Halil isyanı başladı!

Magazin Haberleri

TRT'nin büyük umutlarla ekrana getirdiği "Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam" dizisi önceki akşam seyirciyle buluştu.

Osmanlı'nın dizilerde konu edilmesi "moda" akımı gibi devam ediyor. TRT'nin "Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam" dizisi önceki akşam Nişantaşı City'de düzenlenen galanın ardından izleyiciyle buluştu. Galaya İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Yönetmen Altan Dönmez, Türkan Şoray, Cemal Hünal, Aslı Tandoğan, Tolga Karel, Fırat Tanış, Hazım Körmükçü, Kerem Atabeyoğlu, Atsız Karaduman, Bedia Ener Öztep, Teoman Kumbaracıbaşı, Öykü Çelik, Fatih Altın ve dizi ekibinin yanı sıra davetliler katıldı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin bir önceki "Osmanlı Burası" dizisinin 4 bölümünden sonra beğenilmediğini söyleyerek, 'O dizinin devamı olan Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam' seyircinin beğenisine sunuluyor" diye konuştu. Gala sırasında ekip çalışanlarıyla basın mensupları arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Organizasyon bozukluğu ve aşırı izdihamdan dolayı, çok sayıda davetli diziyi izleyemeden salondan ayrılmak zorunda kaldı. nbsp;

YENİ BİR OSMANLI DİZİSİ EKRANLARDA nbsp;
"Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam" oyuncuları Türkan Şoray, Aslı Tandoğan, Hazım Körmükçü, Tolga Karel film afişinin önünde poz verdi. Set ekibinden birkaç kişinin medya mensuplarına sataşması salondakileri şaşırttı.

DEV PLATODA ÇEKİLİYOR nbsp;

Dizi, Lale Devri ile başlayan yenilenme çabalarına karşı gelişen bir İstanbul darbesi olan Patrona Halil İsyanı sürecini anlatıyor. Dizinin senaryosu isyanı hazırlayan Kasım Efendi üzerinden kuruluyor. Dizi, Türkiye'nin Hollywood'u olmaya aday olan Kocaeli'de çekiliyor. 200 bin metrekarelik bir alanda yer alan film platosunda 7 bin metrekareden oluşan 4 adet dev stüdyo, 2 bin metrekareden oluşan bir at çiftliği, 50 adet daire, 350 kişilik yemekhane yer alıyor. Dizide 20 tanınmış oyuncunun yanı sıra 150 kişilik set ekibi, 30 idari personel, 35 atölye personeli ve 200 figüran görev yapıyor. Figüran ve yardımcı oyuncuların tamamı Kocaeli içinden diziye dahil ediliyor. nbsp;

Kocaeli Hollywood yolunda nbsp;

Gecede bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Film Platoları'nın vizyon projesi olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu "Sinema sektörünün şehrimizde bulunması hem Kocaeli'ne hem de ülkemize katkılarda bulunacaktır. Yerli ve yabancı yapımcıları Kocaeli'ye davet ediyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...