Son dakika: Gülşen'in adli kontrol tedbiri kaldırıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Gülşen'in adli kontrol tedbiri kaldırıldı

MAGAZİN Haberleri

İmam Hatiplilere yönelik hakaret içerikli sözleri gerekçesiyle hakkında 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen hakim karşısına çıktı. Şarkıcının yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, Gülşen'in beraat talebinin reddine, karakolda imza zorunluluğunun kaldırılmasına ve yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Şarkıcı Gülşen, imam hatiplilere yönelik 30 Nisan'daki bir konserinde ‘İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ şeklindeki sözleri gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanan şarkıcı hakkında ara karar açıklandı.

Davada verilen ara kararla Gülşen hakkındaki 'en yakın karakola imza verme' şeklindeki adli kontrol kaldırılırken yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verildi.

KARAKOLDA İMZA VERME ŞARTI KALDIRILDI

İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen şarkıcı Gülşen'in imza atma şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırıldı. Şarkıcının yurt dışına çıkış yasağı ise devam ediyor.

 Öte yandan mahkeme, beraat talebini reddederek duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.

İŞTE GÜLŞEN'İN İLK SAVUNMASI: "HERKESTEN SAMİMİYETLE ÖZÜR DİLERİM"

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Gülşen Çolakoğlu savunmasını yaptı.

Sanık Gülşen, "Bütün konu sahne içinde bir arkadaşımla şakalaşmamdan ibarettir. Sahnedeki başka bir arkadaşım, aramızdaki bir şakalaşma niyetiyle 'seni imam taşısın' dedi. İmam ise aramızda bu lakapla tanınan Miraç Çelenk isimli bir arkadaşımız. Bu lakabın benim bildiğim özel bir anlamı yok. Sahne şovlarımızda sıklıkla şakalaştığım bir arkadaşımdı. Herkesin malum olduğu üzere şaka sonu 'kendisi' diye bitmektedir. Bunu söylerken ne bir 3. şahıs, ne sosyal bir sınıf ne de bir kesimi hedefledim. Bunu seyirciye dönüp söylemedim, tekrarlamadım, alkışlatmadım, altını çizmedim. Dolayısıyla suç teşkil eden bir tanım sergilemedim. Bu sebeple değerlerini incitmiş olabileceğimi düşündüğüm herkesten samimiyetle özür dilerim. Bütün bunları hayatta Gülşen olarak var olmamın cezası olarak görüyorum" dedi.

İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...