Son dakika! Başsavcılıktan açıklama: Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son dakika! Başsavcılıktan açıklama: Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konuldu

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Dilan Polat ve Engin Polat hakkında yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı ve tüm mal varlıklarına el konuldu.

Lüks yaşantısı ve harcamalarıyla dikkat çeken sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile eşi Engin Polat’ın kara para akladıkları yönündeki iddialar gündem olmuştu. Katıldığı bir programda altın tozlu kahve içmesi ve pahalı hediyeleri ile konuşulan Dilan Polat hakkında bomba iddialar ortaya atılmıştı.

MASAK, kara para akladıkları ve vergi kaçırdıkları iddialarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat’ı yakın takibe alarak bir rapor hazırladı. Söz konusu raporda Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verildi.

MASAK'IN RAPORU SAVCILIĞA GÖNDERİLMİŞTİ

Sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran işlemlerin 200 milyon liradan fazla olduğu vurgulanırken, elde edilen hasılat nakit olarak çekilip, kendi şahsi hesapları ile Engin Polat'a ait şirkete nakit yatırılarak lüks araç ve gayrimenkul alımı gerçekleştirildi.

MASAK, bunun suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçunu oluşturabileceği değerlendirmesinde bulundu. MASAK'ın savcılığa gönderdiği raporda, Polat ve eşinin banka, kripto varlık ve elektronik para kuruluşları işlemlerinin askıya alınması değerlendirmesinde bulunuldu.

Son dakika! Başsavcılıktan açıklama: Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konuldu

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA 

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre; çiftin mal varlıklarına el konuldu ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Anadolu Adliyesi resmi Twitter hesabından paylaştığı tweet ile açıkladı. Başsavcılık yaptığı açıklamada "Yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında Yurt Dışına Çıkış yasağına ilişkin Adli Kontrol Tedbiri uygulandığı, ayrıca CMK 128. Madde kapsamında şüphelilerin tüm malvarlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...