Şantajcılar için rekor hapis talebi

Şantajcılar için rekor hapis talebi

MAGAZİN Haberleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Sezen Aksu, Tamer Karadağlı, Erdal Özyağcılar, Gamze Özçelik, Neslişah Düzyatan, Taruk Mengüç, Balçiçek İlter, Bahadır Tatlıöz, Bülent Şakrak, Pınar Altuğ Atacan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 57 kişinin sosyal medya hesaplarını ele geçirerek şantaj yaptığı iddiasıyla 12’si tutuklu 18 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede, ünlü isimlerin nasıl tuzağa düştüğü şöyle anlatıldı: Instagram hesaplarına yönelik saldırı, kural ihlali olduğu ya da ‘mavi tik’ onaylı hesap verileceği vaatleriyle mesaj gönderilerek ünlü isimlerle bağlantı kuruldu. Mağdurlar, şüphelilerce düzenlenen Instagram’ı andıran web sitesine yönlendirildi. Burada bulunan kullanıcı adı ve şifre kısmına, hesaplarına ait bilgileri girmesi sonrası, gerçek Instagram sayfasına yönlendirildi. Akabinde, şüphelilerce arka planda, mağdurların hesaplarına ait temin edilen veriler, mağdurun bilgisi ve rızası dışında kullanıldı. Gerçek Instagram sitesi üzerinden yetkisiz giriş yapıldı. Bu şekilde hesaba ait kullanıcı adı, şifre, mail adresi, cep telefonu numaraları değiştirildi ve gerçek sahibinin hesaplarına erişimi engellendi. Bazı olaylarda, hesaptaki fotoğraflar silinip ya da değiştirilerek başka fotoğraflar paylaşıldı. Ardından mağdurlarla Whatsapp ortamında bağlantıya geçildi. Olayların türüne göre şantaj, hakaret ve benzeri suçlar işlenerek, mağdur baskı altına alındı. Ünlü isimlere hesabın iadesi için, para göndermesi istendi...

‘MAVİ TİK’ BAHANESİ
İddianamede, oyuncular Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik, Berk Oktay ile sunucu Seda Akgül’ün Instagram hesaplarının “mavi tik” alacağı bahanesiyle dolandırıldığı ifade edildi. Şüpheliler hakkında ‘şantaj’, ‘dolandırıcılık’ gibi suçlardan 3 yılla bin 321 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları istendi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...