Sanat dünyasının acı kaybı: Nurhan Damcıoğlu vefat etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sanat dünyasının acı kaybı: Nurhan Damcıoğlu vefat etti

MAGAZİN Haberleri

Sanat dünyası bu haberle yıkıldı, Türk kantocu, ses sanatçısı, tiyatro ve sinema oyuncusu Nurhan Damcıoğlu 82 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü ismin ölüm sebebinin kalp yetmezliği olduğu öğrenildi.

Türkiye'ye kantoyu tanıtan ve ülkenin en sevilen sanatçılarından olan Nurhan Damcıoğlu, İzmir'de hayatını kaybetti. 82 yaşındaki ünlü kantocu, ses sanatçısı ve tiyatro, sinema oyuncusunun kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği belirtildi. Nurhan Damcıoğlu'nun ne zaman defnedileceği ise henüz açıklanmadı. Ünlü sanatçı sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanıyordu.

Nurhan Damcıoğlu'nun ölüm haberini alan Tiyatrocu Behzat Uygur, sosyal medya hesabı üzerinden "Bir efsane daha veda etti" diye paylaşımda bulundu. 

https://twitter.com/behzatuygur/status/1665766155884036097

Sanat dünyasının acı kaybı: Nurhan Damcıoğlu vefat etti

NURHAN DAMCIOĞLU KİMDİR?

9 çocuklu bir ailede dünyaya gözlerini açan Nurhan Damcıoğlu'nun babasının açık hava sineması vardı. Annesi ise devlet operalarında terzilik görevlisi olarak çalışıyordu. Nurhan Damcıoğlu, 9 yaşındayken annesinin girişimleri sayesinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü çocuk bölümüne başladı ve tiyatroya merhaba demiş oldu. Bale dersleri de alan ünlü sanatçı Radyo Çocuk Kulübünde dokuz yıl kadar çalıştı. 16 yaşından itibaren de Devlet Tiyatrosunda oynadı. Bu arada Ankara Cebeci Ortaokulundan mezun oldu. Cüneyt Gökçer'in yönlendirmesiyle 1965 yılında İstanbul’a geldi. İstanbul Tiyatrosu, Ayfer Feray Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Muammer Karaca Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı. 

TÜRKİYE'NİN İLK KADIN MÜSLÜMAN KANTOCUSU OLDU

Kanto'yu ilk olarak Toto Karaca'dan dinledi. Mücap Ofluoğlu’nun teşviki ile 1969’da ilk olarak kanto türü şarkı söyledi. Ardından tiyatroyu tamamen bırakarak kendisini tümüyle kantoya verdi. Böylece Türkiye'nin ilk kadın Müslüman kantocusu oldu. 

Maksim Gazinosu'nda da sahne alan Damcıoğlu, burada Zeki Müren, Sevim Tuna ve Behiye Aksoy gibi isimlerle çalışma fırsatı yakaladı. Ünlü ismin kendi derlediği kantolar, düettolar hala çalınıp söylenmektedir.

Ercan Yenseni ile kısa süren bir evlilik yaptı. Daha sonra 2. evliliğini tiyatrocu Attila Olgaç ile yapıp 10 yıl evli kaldı. Bir röportajında Ferhan Şensoy'un evlilik teklifini reddettiğini söylemişti...

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...