Psikologlar Asena Erkin'i yorumladı

Psikologlar Asena Erkin'i yorumladı

MAGAZİN Haberleri

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin'in modacı eşi Asena Erkin son dönemde giydiği değişik tarz kıyafetlerle adından sıkça söz ettiriyor.

Geçtiğimiz aylarda pembe, yüzünün tamamını kapatan bir montla görüntülenen Erkin, son olarak da beyaz ayı şeklinde bir kürkle objektiflere poz verdi. Asena Erkin'in değişik tarzını ve giysilerini ünlü modacılar ve psikologlar yorumladı. nbsp;

Rossi Barbarossa Modacı
"Bu şekilde David/Victoria Beckham olunmaz"
Bu tip insanlara bilhassa moda haftalarında çok sık rastlanır. Basının ve blogger'ların dikkatini çekmek için bu şekilde uygunsuz ve abartılı giyinirler. Asena Erkin'in tarzı hakkında yapacağım tek yorum "Bu şekilde David/Victoria Beckham olunmaz" şeklinde olur. Uygunsuz ve bu şekilde abartılı hareket edenler dünyada ikon olmak isteyen diğer zavallıların yanına giderler. Medyatik olma sevdası iyi değildir, insana kazandırmaz. Rakipleri profesyonel ve bilinçli, kendisi bir aşk skandalı, bir ayı postuyla onlarla başa çıkamaz. Taklitçi olmak yerine daha hanım hanımcık olmayı kendilerine tavsiye ederim. Beyefendi (Caner Erkin) bu hanım ile nasıl sokağa çıkıyor anlayamadım.


Naciye Türköz Kalafat Psikiyatrist
"Her devrimci biraz deli, her deli de biraz devrimcidir"
Kişiyi iyi tanımadan konuşmak zor ancak genel olarak konuştuğumuzda bir çıkarımda bulunabiliriz. Bu kadın deli mi yoksa devrimci mi? Her devrimci biraz deli, her deli de biraz devrimcidir... Olmak zorundadır. Fakat sözü edilen kişi aşırı "farklı" olarak, aşırı ilgi çekmek isteyen biri izlenimi veriyor. nbsp;Kendine güveni olduğu açık, sosyal normlara çok takılmadan planladığı aşırı imajla medyada yer alma ve sosyal ortamlara girebilme cesareti var. Nereden geliyor bu cesaret? Bilgi, eğitim, para, güzellik, güç mü? Yoksa kişilik bozukluklarında görebildiğimiz bazı özellikler mi? Narsisizm gibi mesela… Bunun hastalığa uzanmasına Narsistik veya Histrionik kişilik bozukluğu denir. Bu özelliklerin kişilik bozukluğuna ulaşmamış seviyesi bazen de pozitif sonuçlar doğurabilir. Daha kesin yorum yapabilmek için kişiyi tanımak lazım. Amerika'da da sosyal ortamlarda çok farklı giyinmek/giyinebilmek yaygın bir durum. Dikkati üstünde tutmak ve farklı olmak gibi durumlar kişisel ihtiyaca, mesleğin gereğine dönüşebiliyor. Lady Gaga, Niki Minaj gibi isimleri düşünün. Herhangi bir şeyi yapan ilk ve tek kişi olmak bir güç kazandırır. Asena Erkin'in giyim tarzında modacı olmasının da etkisi vardır, cesaretini besliyordur ve farklı olma, gündemde kalma ihtiyacını diri tutuyordur. nbsp;Düşünün bir modacı olarak giysileriyle konuşuluyor, bu önemli. Muhtemelen tatmin oluyor ve başarılı hissediyordur. Gündemde kalmak müthiş güçlü bir duygu, bağımlılık yapıcı. Hele ki gündemde kalmayı planladığın/istediğin şekilde gündemde kalabiliyorsan... Böyle bir kişinin çocukluğunu merak ederim. Diğerlerinden farklı mıydı? Dışlandı mı? Pozitif ya da negatif herhangi bir sebeple ilgi çeken biri miydi? Yoksa ilgi çekemeden kaybolup gidiyor muydu? Bu bilgiler doğru bir analiz için gerekli.


Romina Kuyumcuoğlu Uzman Klinik Psikolog
"Bunun nedeni fark edilme arzusu"
Giyimde abartılı ve dikkat çekecek ölçüde farklı kıyafetler seçmenin altındaki neden, kişinin çevresindeki kişilerin dikkatini çekmekten, bakışları üzerinde hissetmekten hoşlanması ve fark edilme arzusu olabilir. Dikkatleri üzerine toplamaya ve fark edilmeye ihtiyaç duyan kişilerin seçimleri abartılı olabilir. Bu durum kişinin sıra dışı ve abartılı bir giyim tarzı, makyaj ve saç modeli kullanması şeklinde kendini gösterebilir. Kişinin amacı çevresindekiler üzerinde olumlu bir etki bırakmak ve beğenilmek olabilir.


AYK ÇUBUKÇU Designer
"Sıfat vereceksek 'absürt' diyebiliriz"
Bence Asena Erkin deli de değil devrimci de değil. Günümüzde insanlar her şeye, her kıyafete, her moda tiyosuna çabucak erişebildiği ve sürekli trendleri takip edebildiği icin artık her şekilde şık giyinebiliyor. Ancak artık şık giyinen değil farklı giyinen dikkat çekiyor. Asena Erkin de bu konuda çok başarılı. Sadece giydiği kıyafetlerin farklılığıyla kendi ismini ikonlaştırıyor. İlla bir sıfat vereceksek 'absürt' diyebiliriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...