Polat çiftinin villasına yerleşmişti! Hizmetçileri sınır dışı edilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Magazin Haberleri  / Anadolu Ajansı

MASAK soruşturmasında kara para aklama dahil birçok suçtan tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftine bir şok da yardımcılarından geldi. Çiftin tutuklanmasını fırsat bilen Özbek uyruklu yardımcının villaya akrabalarını yerleştirip, bir de parti verdiği iddia edilmişti. O yardımcının akrabaları ile birlikte sınır dışı edileceği bildirildi.

MASAK'ın soruştuması sonrası 'kara para aklama' suçundan 5 Kasım’da tutuklanan Dilan-Engin Polat çiftinin ardından lüks villa yardımcılarına kaldı. Fırsattan istifade eden yabancı uyruklu yardımcı da akrabalarını da toplayı villaya yerleşti, bir de parti verdi.

EKİPLER İDDİALARIN ARDINDAN HAREKETE GEÇTİ

O anlara ait görüntüleri de paylaşan Dilan Polat'ın yardımcısı sosyal medyada da tepki çekti. Olayla ilgili harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Özbekistan uyruklu çalışanın akrabalarını yurt dışından getirip eve yerleştirdiğine ilişkin sosyal medya paylaşımları üzerine çalışma başlattı.

KAÇAK ÇIKTILAR

Bu kapsamda polis ekipleri tarafından evde yapılan kontrollerde, Shaklo Khaydarova'nın ikamet izninin bittiği, Nargiza Khaydarova'nın ise yaklaşık 10 ay önce turist vizesi ile ülkeye girdiği ve kaçak durumda olduğu tespit edildi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Gözaltına alınan şahısların, emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Selimpaşa Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edileceği bildirildi.

        

NE OLMUŞTU? 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanmıştı. 18 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Ardından aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanmış, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 14 olmuştu.  Ayrıca hakimlik Polatların 27 şirketine kayyum atanmasına hükmetmişti.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...