Optik illüzyon testi: Yüksek IQ'ya sahip insanlar, 11 saniyede resimdeki balık tutan adamı görebiliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri

Yüksek IQ'ya sahip insanlar, 11 saniyede dev kuşun olduğu resimde bir adamın ve balığın saklı yüzünü görebiliyor. Peki, siz resimde balık yakalayan adamı gördünüz mü?

Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Normal bir insan beyni, her açıdan farklı bir algı oluşturan görüntülere farklı bakabilir. Bu nedenle, optik yanılsamalar, olayları nasıl algıladığınıza ışık tuttukları için psikanaliz alanının da bir parçasıdır. Böyle bir örnek, resmin içine gizlenmiş bir adam yüzü olan büyük bir kuş görselinde görülebilir.

Optik illüzyon testi: Yüksek IQ'ya sahip insanlar, 11 saniyede resimdeki balık tutan adamı görebiliyor

Bu görüntü, büyük bir kuş resminin çinde balık tutan bir adamı bulmanız gereken zor bir bilmece. Resimdeki optik illüzyonda, gizli balık tutan bir adam heybetli kuşun görüntüsünün içinde gizli, yani bu optik illüzyonun en zor yanı balık tutan adamı tespit etmek.

Bir adamın ve balığın saklı yüzünü bulmak çok zor görünebilir! Ancak görüntüyü ters çevirirseniz bulmanız kolaylaşacak. Üstteki resimde gagasında bir adamı tutan dev bir kuş görünüyor.

Görüntüyü ters çevirdiğinizde kuşun kafası az önce aradığımız dev balığa dönüşüyor, kuşun vücudu bir ada, bacakları ise ağaç oluyor.

Optik illüzyon testi: Yüksek IQ'ya sahip insanlar, 11 saniyede resimdeki balık tutan adamı görebiliyor

Görsel illüzyonları hazırlayan uzmanlar, isteneni 11 saniyede tespit etmeyi başarırsanız, bunun olağanüstü zekanızın veya yüksek IQ seviyenizin bir işareti olabileceğini iddia ediyor.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Recep taýýir erdoğan 9 Ocak 2023 18:06

Ben şans eseri buldum

niran20 Ekim 2022 17:13

La bunu çok mu düşündünüz, vay arkadaş...

Mustafa aslan14 Ekim 2022 13:29

Resmi ters çevir balıkçıyı ve balığı gör

Sonraki Haber Yükleniyor...