Oğuz Berkay Fidan: Beş parasız klip çekebilirsiniz

Düzenleyen:
Oğuz Berkay Fidan: Beş parasız klip çekebilirsiniz

MAGAZİN Haberleri

O Ses Türkiye ile hayatımıza giren, sesi ile herkesin takdirini kazanan Oğuz Berkay Fidan ile bir araya geldik. Son çıkardığı single, “Burası Yanıyor”a bir anlık kararıyla Amerika’da klip çekti ve şans peşinden geldi. İşte Berkay’ın klip macerası ve hakkında merak edilenler...

Çağla TÜRK

Oğuz Berkay Fidan'ı biraz tanıyabilir miyiz?
Müziğe 4 yaşında oyuncak bir org işe başlamış. O Ses Türkiye'ye kadar amatör olarak müziğini yapan O Ses'le birlikte profesyonel müzik hayatına adım atmış biridir Oğuz Berkay Fidan 

Bir gününüz nasıl geçiyor?
Günden güne değişmekle birlikte. Şarkımızın PR dönemleri o yüzden radyolar, gazeteler derken yoğun bir röportaj dönemi içerisindeyiz. Keyifli gidiyor. Kendine ayırdığım zamanlarımda da spor yapmaya özen gösteriyorum.

Elinize mikrofonu ilk ne zaman aldınız? 
10 yaşımda gitar çalmaya başladım. Gitar çalmaya başladıktan sonra mikrofonu elime alıp şarkılar söylemeye başladım.

Çocukken de istiyor muydunuz şarkıcı olmak?
Yok çocukluğumda herkesin hayali olan Polis, öğretmen, doktor gibi şeyler istiyordum. Tabi ilerleyen yaşlarda ve gelişen olaylarla birlikte bu fikrim değişti. Müzik ana mesleğim olması yanında bir de İletişim Tasarımı bölümü öğrencisi olarak hayatımı sürdürüyorum.

O Ses'e katıldıktan sonra hayatınızda neler değişti?
Amatör müzik yapan bir çocuktan, profesyonel müzik hayatında müzik yapan biri haline dönüştüm. Hedeflerim, hayatım her anlamda değişti tabi ki. 

Murat Boz ile ikili çalışmalara devam ediyor musunuz?
Murat Abiyle birlikte 2'li bir çalışmamız şuan için yok. Ama ileriki zamanlarda niye olmasın.

Yeni single çalışmanızı çekmeye bir anda karar vermişsiniz... Nasıl gerçekleşti?
Amerika'ya arkadaşlarımla birlikte seyahate gitmiştim. Şarkımız "Burası Yanıyor" da o arada Türkiye de aranjörümüzdeydi. Çalışmaları devam ediyordu. Buraya gelmişken klip için bir şeyler mi çeksek acaba diye düşündük arkadaşlarla ve aranjörümüzden şarkıyı alıp bir şeyler çekmeye başladık. Sonrasında çektiğimiz şeyler güzel olmaya başladı devam ettirme kararı aldık. Şansımıza NCIS: Los Angeles dizisinin setine rastladık ve onlardan setlerini kullanmak için izin istedik. Sağ olsunlar bizi çok hoş bir şekilde karşıladılar ve izin verdiler. Müthiş bir deneyim oldu yönetmenle, oyuncularla tanışmak benim ve arkadaşlarım için.

Yaşadığınız komik bir anınızı anlatabilir misiniz?
Amerika'da yaşadığım bir komik anımı anlatabilirim. Arkadaşlarımızla çekim yaparken, ben arkamı kameraya döndüm ve yürümeye başladım şarkının da ritmiyle birlikte. 30-40 saniye boyunca yürümüşümdür herhalde. Arkamı bir döndüm kameraya da bir kaç hareket yapayım diye. Benim arkadaşlar benim üstüme çok benzeyen birini takip ediyorlar. Napıyorsunuz, burdayım ben diye bağırdım onlarda şaşkın bir şekilde bana baktılar ve geri geldiler. Yazı kısmında ne kadar komik gelebilir bilmiyorum ama yaşaması gerçekten komik bir olay olarak kaldı bizim için.

'Beş parasız klip çektim' cümleniz ile klip çekmek isteyip de çekemeyenleri de cesaretlendirdiniz diyebiliriz... Herkes bunu kolaylıkla yapabilir mi?
Çok isteyen herkes yapabilir diye düşünüyorum. Emek harcamak, uğraşmak, çabalamak. Bunların sonucunda olmuş bir iş bu. O yüzden önümüze hazır sunulmadı. Kimsenin de sunulmayacaktır. Birilerini tanımak, ilişki kurmak ve o ilişkileri sürdürebilmek. Bunlar paradan daha fazla kapılar açıyor hayatta onu görmüş oldum bu işimde.

Bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz? Hedef nedir?
Hedefim Türkiye müzik piyasasında daha doğru bir noktaya gelmek öncelikle. Daha sonrasında Türk halkının da destekleriyle yurtdışında işler yapabilmek. Ülkemi orada temsil etmek.

Düet yapmak istediğiniz bir isim var mı?
Sıla'yla yapmak isterim. Bana göre Türkiye'nin en iyi kadın vokali. Şu an değil ama ileride teklif etmeyi düşünüyorum. 

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Güzel sorular ve röportajınız için çok teşekkür ediyorum.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...