‘Oğluma kim bakacak’ diye isyan eden Dilan Polat’ın cezaevinde çocuklarıyla nasıl görüşeceği belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
‘Oğluma kim bakacak’ diye isyan eden Dilan Polat’ın cezaevinde çocuklarıyla nasıl görüşeceği belli oldu

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Bir süredir kara para aklama ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarıyla yargılanan Dilan-Engin Polat çifti ve 12 kişi tutuklandı. Kararın açıklanmasıyla mahkeme salonunda ‘Oğluma kim bakacak’ diye isyan eden Dilan Polat’ın çocuklarıyla nasıl görüşeceği öğrenildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Engin Polat ve Dilan Polat hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen operasyon kapsamında Dilan Polat, Engin Polat, Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.

‘Oğluma kim bakacak’ diye isyan eden Dilan Polat’ın cezaevinde çocuklarıyla nasıl görüşeceği belli oldu

İŞTE POLAT ÇİFTİNİN CEZAEVİ KOŞULLARI

Şüpheli Dilan Polat'ın hakimlikte sorgusu sırasında fenalaşarak bayıldığı öğrenilirken, tutuklama kararın açıklanmasının ardından ‘Oğlum sana kim bakacak’ dediği de belirtildi.

Soruşturmayı başından beri takip eden ve Youtube kanalında bilgiler veren Gazeteci Emrullah Erdinç, Polat çiftinin çocuklarıyla nasıl iletişim kuracağına ve cezaevi koşullarına dair detaylar aktardı:

-Dilan Polat ve Engin Polat çifti bu süreçte birbirini hiç görmeyecek.

-Dilan Polat ve Engin Polat çifti çocuklarıyla ACEP yani, akıllı teknolojilerin ceza infaz kurumlarına entegrasyonu projesi üzerinden görüşme sağlayacak. Bu görüşme ücretli olacak. Yapılan her görüşme de 200 TL.

- Katıldığı bir programda ‘Bazen günde 750 bin lira harcıyorum’ diyen Dilan Polat, cezaevinde kaldığı süre boyunca aylık 1500 TL harcama yabilecek.

‘Oğluma kim bakacak’ diye isyan eden Dilan Polat’ın cezaevinde çocuklarıyla nasıl görüşeceği belli oldu

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilan Polat'ın hakimlik ifadesi de ortaya çıktı. Polat, mahkemede şunları söyledi:

"Benim ortağı olduğum şirketler güzellik merkezidir. Kadınlara güzellik ile ilgili hizmetler veriyoruz. Ben reklam yüzüyüm. Aile şirketlerimizin, ürün tanıtım reklamlarını yapıyorum, şube reklamlarını yapıyorum. Kendi güzellik merkezimde bulunan çalışanların eğitimleri ve disiplinleri ile ilgileniyorum. Benim asıl işim reklamdır. Ben sadece reklam yapıyorum. Fatura kesmeyi bilmem. Şirketlerde mali müşavirler olduğunu biliyorum, vergi işleri ile onların ilgilendiğini biliyorum. Bu şirketlere kara para diye tabir edilen yasa dışı paraların geldiğini hiç bilmiyorum. Öyle bir şeye şahitlik etmedim."

DİLAN POLAT: FATURA KESMEYİ BİLE BİLMEM

Suçsuz olduğunu savunan Polat, açıklamasının devamında "Ben bahsin ne olduğunu bilmem. Gelen paraların yasa dışı bahis ile ilgili bir ilgisi yoktur. Böyle bir şeyi kimseden duymadım. Biz aileyiz, örgüt diye bir şey olamaz. Eşimin ailesi kendi ailem olmadığı için benim ailem gibi oldu. Vergi konularını bildiğim kadarıyla mali müşavir ve muhasebecilerimiz hallediyor. Benim sahte fatura, naylon fatura gibi şeylerle bir ilgim yoktur. Fatura kesmeyi bile bilmem, işimizin ticari boyutu ile eşim ilgileniyor. Üzerime atılı suçları ben işlemedim bunlar ile bir alakam yoktur. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin" dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...