Nurseli İdiz'den öğretmeni Can Gürzap'a veda! Sözleri yürek burktu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Nurseli İdiz'den öğretmeni Can Gürzap'a veda! Sözleri yürek burktu

Magazin Haberleri  / Haber Merkezi

Tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Aort anevrizması nedeniyle bir süredir tedavi gören isim, ölüm haberiyle sevenlerini üzdü. Sanat camiası hüzne boğulurken, oyuncu Nurseli İdiz ‘Kıymetli öğretmenim’ dediği Can Gürzap için duygusal bir yazı kaleme aldı.

Sinema, dizi, tiyatro oyuncusu, eğitmen ve yazar Can Gürzap, vefat etti. Yarım asrı geçen sanat hayatında birçok oyun sahneye koyan Gürzap'ın vefat haberini Armağan Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. 

Nurseli İdiz'den öğretmeni Can Gürzap'a veda! Sözleri yürek burktu

“ONU KAYBETMEK ÇOK ANİ OLDU”

Usta sanatçının ölümü sevenlerini hüzne boğdu. Acı haberi öğrenen birçok ünlü isim Can Gürzap’la ilgili duygularını dile getirirken, oyuncu Nurseli İdiz hocası Can Gürzap’a yürek burkan sözlerle veda etti. İdiz paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli öğretmenim Can Gürzap, benim 17 yaşımdan beri öğretmenimdi, hocamdı. Konservatuarda ondan çok şeyler öğrendik, çok iyi bir aile babası çok iyi bir hocaydı, kendisi ile çok uzun yıllar çalışma şansına sahip olduğum için çok şanslıyım ve mutluyum. Ama onu kaybetmek çok ani oldu, hiç beklenmedik bir anda ayrıldı aramızdan. Şok içindeyim, çok mutsuzum ve çok üzgünüm.”

Çok üzgün olduğunu belirten İdiz sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Allah rahmet eylesin ve cennetine kabul etsin, çok üzgünüz. Bütün tiyatro camiası çok üzgün ama Allah’ın takdirine hiçbirimiz karşı gelemeyiz daha söyleyebileceğim o kadar çok şey var ama bir veda mesajında ancak bunları söyleyebiliyorum.”

Nurseli İdiz'den öğretmeni Can Gürzap'a veda! Sözleri yürek burktu

SANATLA GEÇEN BİR ÖMÜR

Can Gürzap ilk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap'tan aldı. 1962'de Kadıköy Maarif Kolejini tamamladıktan sonra, 1963'te Ankara Devlet Konservartuvarı Tiyatro Bölümüne başladı.

Gürzap, Milli Eğitim Bakanlığının bursu ile Londra'da Central School of Speech and Drama'da hem oyunculuk eğitmenliği, ses nefes ve konuşma eğitimi ile reji eğitimi gördü.

Türkiye'ye döndükten sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde öğretmen, Devlet Tiyatrosunda da oyuncu ve yönetmen olarak çalışan usta oyuncu, 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürlüğüne atandı.

Aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nün kuruluşunda yer aldı ve öğretmen olarak derslere girdi. Bu okulda 3 sene öğretmenlik yapan Can Gürzap, tiyatro müdürlüğü görevini 1980'e kadar sürdürdü. 1983'te Turgut Özakman zamanında yeniden bu göreve atandı ve 1986'da yeniden ayrıldı.

Nurseli İdiz'den öğretmeni Can Gürzap'a veda! Sözleri yürek burktu

40’A YAKIN OYUNDA GÖREV ALDI

TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırlayan usta sanatçı, çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yaptı.

Kurucusu olduğu doğru, güzel, etkileyici konuşma eğitimi veren "Dialog" adlı okulda da görev yapan Gürzap, Devlet Tiyatrolarında 40'a yakın oyunda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı.

Sinema ve aralarında "Kartallar Yüksek Uçar", "Ateşten Günler", "Yorgun Savaşçı", "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" ve "Medcezir"in bulunduğu birçok dizide de yer alan Gürzap, "Tiyatro Dialog" adıyla kendi tiyatro topluluğunu da kurmuştu.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...