Mitsubishi’nin Başkanı ‘Ertuğrul 1890’a figüran oldu

Düzenleyen:
Mitsubishi’nin Başkanı ‘Ertuğrul  1890’a figüran oldu

MAGAZİN Haberleri

"Ertuğrul 1890" filminde rol alan Masahiro Fujisawa 1985'te Türkiye'nin talimatıyla Tahran'dan kurtarılan bir Japon'u canlandırıyor

Mitsubishi Electric Türkiye Başkanı Masahiro Fujisawa, Türk-Japon dostluğunun gerçek hikâyesini iki tarihî olay üzerinden anlatan "Ertuğrul 1890" filminde rol aldı. Japon karasularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikâyesini ve Japon vatandaşlarının Tahran'dan kurtarılmasını anlatan filmde Fujisawa, Türkiye tarafından kurtarılan bir Japon vatandaşını canlandırıyor. Filme dahil olma sürecinin bir Japon derneği aracılığıyla gerçekleştiğini anlatan Fujisawa, "Ertuğrul 1890 filmini tavsiye ederim. Film, 1890'da 600'ü aşkın mürettebatıyla fırtınaya yakalanarak, Japon karasularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikâyesini ve 1985'te 215 Japon vatandaşının Türk Hükümeti'nin talimatıyla Türk Hava Yolları tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı gerçek öykülerini anlatıyor. Ben de filmde Tahran'dan kurtarılan 215 kişiden birini oynuyorum. Filme dahil olma sürecim, Türkiye'de yaşayan Japonların ve benim de üyesi olduğum bir derneğin çağrısı ile başladı. 'Yaklaşık 200 kişiye ihtiyaç var' dediler, biz de sabahın 5'inde çekime gittik. Benim için çok anlamlı bir anı olarak kalacak. Bu film Türk-Japon dostluğunu anlamak için çok önemli bir yapıt" dedi. 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...