Milyoner'in 200 bin liralık imla sorusu izleyenleri şaşırttı: Hangisinin yazımı yanlıştır?

Düzenleyen:
Milyoner'in 200 bin liralık imla sorusu izleyenleri şaşırttı: Hangisinin yazımı yanlıştır?

MAGAZİN Haberleri

Ekranların sevilen yarışması Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan 200 bin liralık soru hem tepki çekti, hem de şaşırttı. "TDK'ya göre günümüz Türkçesinde yazılışı yanlış olan hangisidir?" sorusuna cevap vermeyen ve çekilen yarışmacı, 100 bin liranın sahibi oldu. İşte o soru ve cevabı...

Ekranların sevilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster, dün akşam yeni bölümü ile izleyicilerin karşısına çıktı. Kim Milyoner Olmak İster'de sorulan "TDK'ya göre günümüz Türkçesinde yazılışı yanlış olan hangisidir?" sorusunun cevabı merak konusu oldu.

Soruyu gören ekran başındaki izleyiciler şaşırırken, 200 bin TL'lik soruya kadar gelen yarışmacı Türkçe imla sorusunda takılınca ekran başındakiler adeta çılgına döndü.

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunmuş olduğu Milyoner'de sorudan emin olamayan yarışmacı, kazandığı parayı alarak yarışmadan ayrıldı. O esnada pek çok sosyal medya kullancısı, 200 bin TL için sorunun çok kolay olduğunu belirtti.

 

Soru: TDK'ya göre günümüz Türkçesinde yazılışı yanlış olan hangisidir?

A) Kırklareli'ne

B) Rumeli'ne

C) Eminönü'ne

D) Osmaneli'ne

Cevap: B (Rumeli'ne)

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...