Metin Milli kimdir? Metin Milli neden hayatını kaybetti?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Metin Milli kimdir? Metin Milli neden hayatını kaybetti?

MAGAZİN Haberleri

Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden birisi olan Metin Milli, 80 yaşında hayatını kaybetti. Metin Milli’nin sevenleri Metin Milli neden hayatını kaybetti sorusunun cevaplarını ararken, Metin Milli’yi tanımayanlar Metin Milli kimdir? sorusunun cevabını arıyorlar. Peki, Metin Milli kimdir? Metin Milli neden hayatını kaybetti?

Metin Milli, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde bir süredir tedavi görüyordu. Metin Milli 80 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kendi yaptığı müzikleri "Çok Sesli Hafif Türk Sanat Müziği" olarak tanımlayan sanatçı Türk Sanat Müziği’ne birçok eser bıraktı. Metin Milli’nin 15 albümü bulunuyordu. Metin Milli ‘Seviyorum İşte’ ve ‘Çiçekler Yasta’ parçaları ile büyük başarılara imza attı ve 4 altın plak ve kaset ödülü kazanmayı başardı.

METİN MİLLİ KİMDİR?

1980’li yıllara damgasını vuran Metin Milli 1943 yılında Mardin’de dünyaya geldi. Ankara Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 900. Ordu Donatım Ana Depo Komutanlığı'nda iş hayatına başlayan Milli, sismik araştırma ve sondaj faaliyeti yapan uluslararası firmaların temsilciliğinde bulundu. 1978 yılında Ankara Radyo’sunda müziğe başladı. Metin Milli yaptığı müzikleri "Çok Sesli Hafif Türk Sanat Müziği" olarak tanımlıyordu. Bu tür TRT tarafından destekleniyordu ve bu türün öncüleri arasında yer alıyordu. ‘Çiçekler Yasta’ şarkısın yer aldığı ‘Merhaba’ albümü 1983 yılında büyük bir çıkış yaptı o yılın flaş sanatçısı oldu. Metin Milli bu mesleği para kazanmak için değil zevk için yaptığını ifade etmiştir. Ticaretten kazandığını müziğe yatırdı. Milli, resim ve tiyatroyla da ilgilendi. 15 albüme imza atan Metin Milli 'Seviyorum İşte' ve 'Çiçekler Yasta' parçalarıyla büyük başarı yakaladı. Metin Milli’nin 4 altın plak ve kaset ödülü bulunuyor.

Evli ve bir çocuk babası olan Milli'nin hayat hikayesini anlattığı "Hikayem" isimli bir kitabı da bulunuyor.

Metin Milli kimdir? Metin Milli neden hayatını kaybetti?

METİN MİLLİ NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?

Türk Sanat Müziği’nin önemli isimlerinden birisi olan Metin Milli 80 yaşında tedavi gördüğü Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti.

METİN MİLLİ CENAZESİ NE ZAMAN?

Metin Milli’nin cenazesi bugün öğle namazında Ankara Cebeci Asri Mezarlığı’nda kalkacak.

 METİN MİLLİ ALBÜMLERİ

  • 1982: Metin Milli (Kekeva Plakçılık LP)
  • 1983: Merhaba (Yankı Plakçılık LP)
  • 1984: Merhaba-2 (Fono PLakçılık LP)
  • 1985: Merhaba-3 (Yavuz&Burç Plakçılık LP)
  • 1986: Şelale (Sembol Plakçılık LP)
  • 1988: Seviyorum İşte (Sarp Plakçılık LP)
  • 1989: Benimle Evlenir misin (Foneks)
  • 1990: Vurgun (Foneks)
  • 1991: Aklım Çıkıyor (Foneks)
  • 1996: Metin Milli '96 (Fono)
  • 2001: Şarkılarım (Elenor)

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...