Mehmet Günsür idam sahnesini anlattı!

Mehmet Günsür idam sahnesini anlattı!

MAGAZİN Haberleri

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Türkiye'nin nefesini kesen o sahneyi Şehzade Mustafa yani Mehmet Günsür anlattı

Muhteşem Yüzyıl'daki şehzade rolüyle iki yıldır sevenlerini nbsp;ekrana kilitleyen gerçek hayatta belgeselci eşiyle dünyayı gezip, ortak projeler yapan, üç çocuk babası, neredeyse tanışır tanışmaz 'Memo' diyebileceğiniz sıcacık biri Mehmet Günsür.


Mehmet Günsür, ailesini, belgesel projelerini, ve çok tartışılan Şehzade Mustafa'nın katli sahnesi hakkında çok özel açıklamalarda bulundu.


'CELLATLARI GÖRDÜĞÜMDE UMUDUM TÜKENDİ'
Boğdurulma sahnesi zorladı mı seni?
Zorladı tabii ki. Her şeyden önce gerçekten yaşamış tarihi bir karakteri canlandırmanın zorunluluğu var. Üzerine ince ince düşünmek gerekiyor. Tabii ki çok ağır. Olayın kendisi ağır. Dönem ağır. Saray ağır. Keyifli bir hayat değil. İşimizin bir parçası da o karanlıktan kurtulmayı öğrenmek rolü canlandırırken.


Sarsıcı bir sahneydi. Kabuslar gördüğün oluyor mu?
Hayır, rolün beni ele geçirmesine izin vermiyorum.


Ölüm sahnesi sende hangi duyguları uyandırdı?
Zaten projeye başladığım zamandan beri hazırlandığım bir sahneydi bu. Üzerine çok düşünme fırsatım oldu. Duygularım çok karışıktı. Bir evladın babası tarafından öldürülmesi iki taraf için de çok ağır. Benim için iki boyutu var: cellatları görmeden önce ve sonra. Önce bir umut var, inadına bir umut. Baba-evlat sevgisine, onun kutsallığına inanmışlık var. O kadar büyük ki bu umut, aksini söyleyen bütün işaretlerin tuzak olabileceğini düşünecek kadar... Cellatları gördükten sonrası ise yaşanabilecek en ağır hayal kırıklığını yaşadım. VATAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...