MasterChef Somer Sivrioğlu Kimdir? | Master Şef Somer Nereli Somer Şef Kaç Yaşında?

Düzenleyen:
MasterChef Somer Sivrioğlu Kimdir? | Master Şef Somer Nereli Somer Şef Kaç Yaşında?

MAGAZİN Haberleri

TV8 ekranlarında geçen sezon ilgiyle izlenen MasterChef Türkiye, bu sezonda da başarısını sürdürüyor. Programın başlamasına yakın Acun Ilıcalı'nın kişisel instagram hesabında Hazer Amani'nin yerine Danilo Zanna'nın geldiğini açıklamasıyla izleyenler tarafından yeni jüri üyesi ilgi ile takip edilmeye başlandı. Bunun yanı sıra eski jüri üyeleri de yeniden merakları üzerine çekmeyi başardı. İlgiyle araştırılan şeflerden biri de Şef Somer Sivrioğlu oldu. Peki kim bu Somer Sivrioğlu? İşte Somer Sivrioğlu kimdir? MasterChef Şef Somer nereli, kaç yaşında? vb. soruların cevapları...

MasterChef Türkiye, yeni sezonda da ekranlarda olmaya devam ediyor... Jüri üyeleri arasından Hazer Amani'nin ayrılmasıyla birlikte gözler diğer jüri üyelerine çevrildi. Fakat Acun Ilıcalı, Amani haricindeki jüri üyeleri ile devam kararı aldı. Bunun akabinde programın takipçileri jüri üyeleriyle ilgili bilgileri merakla araştırmaya başladı. Programa İtalyan asıllı Şef Danilo Zanna dahil oldu. Zanna MasterChef severlerce merakla takip edilmeye başlandı. İlgiyle takip edilen jüri üyelerinden biri de Şef Somer Sivrioğlu oldu. Programın izleyenleri sık sık internette "Somer Sivrioğlu kimdir? | MasterChef Şef Somer nereli, kaç yaşında?" şeklinde aramalar yapmaya başladı. Peki kim bu Şef Somer Sivrioğlu? İşte Somer Sivrioğlu kimdir? | MasterChef Şef Somer nereli, kaç yaşında? sorularıyla ilgili detaylar...

ŞEF SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR? | MASTERCHEF ŞEF SOMER NERELİ? | MASTER ŞEF SOMER KAÇ YAŞINDA?

25 Mayıs 1971 tarihinde dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuş, daha sonra master yapmıştır. 1995 yılında akademik kariyer hedefiyle Avustralya’ya gitti. Master yaparken şeflik kariyerine adım attı. Aslı Sencer ile olan evliliğinden bir oğlu, bir de kızı vardır. Bir süre restoran zincirlerinde yöneticilik yaptıktan sonra Sydney’de menüsünde pek çok meze ve klasik Türk mutfağına ait lezzet bulunan bir restron açtı. Misafir jüri olarak Türk mutfağını tanıtmak için MasterChef Avustralya’da yer aldı. 2015 yılında Türk mutfağını sevdirmek için bir kitap hazırladı. İkizler burcudur. Son olarak, sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır.

Bir dönem Lezzet Yolculuğu isimli bir radyo programını sunmuş, ayrıca köşe yazarlığı yapmıştır. Geçmişten günümüze, en iyi restaurant, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü gibi çok dalda ödül sahibi olmuştur. Efendy isimli restaurant’ı Sydney’de en iyi restaurantlar arasında yer almaktadır.

Seneler önce ise dedesinin döneminde, dedesinin Eskişehir‘de bulunan hamam ve otel’in satarak, İstanbul’dan günümüzde sahip oldukları apartmanı aldığı yazmaktadır. Bu bilgiye dayanarak Somer Sivrioğlu’nun aslen Eskişehir’li olduğunu belirtebiliriz.

Az malzeme ile en iyi yemeği yapmayı, ürüne ve toprağa saygıyı anneannesi’nden, çalışma ahlakını babasından, restaurant işletmeciliğini ve insan ilişkilerini annesinden, Anadolu mutfağı kültürünü ve araştırmanın önemini de Musa Ustadan (Dağdeviren)’den öğrendiğini aktarmıştır.

MasterChef Somer Sivrioğlu Kimdir? | Master Şef Somer Nereli Somer Şef Kaç Yaşında?

MASTERCHEF ŞEF SOMER SİVRİOĞLU'NUN ALDIĞI ÖDÜLLER:
• 2013 Yerel İşletme Ödülü
• İç Batı'nın En İyi Restoranı 2012 En İyi Lezzet Ödülü
• 2010 ve 2011 RCNSW Mükemmellik Ödülü
• 2010 İç Batı'nın En iyi Türk Restoranı Ödülü

MasterChef Somer Sivrioğlu Kimdir? | Master Şef Somer Nereli Somer Şef Kaç Yaşında?

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...