Koçyiğit: Tiyatroda oynamak istiyorum

/ Kaynak: İHA
Koçyiğit: Tiyatroda oynamak istiyorum

MAGAZİN Haberleri  / İHA

Hülya Koçyiğit, "Uzun süre tiyatro eğitimi aldım. Hayallerimi süsleyen sahnelerde seyirci ile aynı havayı soluyamadım. Bugün teklif gelse geri çevirmem" diyor...

nbsp;Hatice Çeker İSTANBUL İHA nbsp;Türk sinemasına 'Susuz Yaz', 'Kınalı Yapıncak' gibi filmlerle adını altın harflerle yazdıran Hülya Koçyiğit, Fatih Belediyesi tarafından Yeşilçam'ın ünlü jönlerinden Engin Çağlar'ın moderatörlüğünde her ay düzenlenen "Yeşilçam Yıldızları" isimli söyleyişe katıldı. Programın başında başrollerini Hülya Koçyiğit ve Engin Çağlar'ın paylaştığı 'Kınalı Yapıncak' filmi konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Sinemaya 49 yılını verdiğini belirten Hülya Koçyiğit, ilk filmi olan Susuz Yaz'ın hayatında bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Sinemaya ünlü yönetmen Metin Erksan'la başlamasının büyük bir şans olduğunu belirten Koçyiğit, "Susuz Yaz böylece benim ilk filmim oldu. Sinemayı çok doğru ve gerçekten inkar edilemez güçteki bir yönetmenden öğrendim. O zamana kadar hayallerimi süsleyen tiyatro sahnesi yerini sinema sahnesine bıraktı. O kadar eğitim almama rağmen hiçbir tiyatro sahnesinde yer almadım. Senelerce birçok tiyatro grubu bana teklifte bulundu, ama hayatımda hep sinema vardı. 200'ün üstünde film çekmişim. Tiyatroda yer alamadım. Bugün oynamak ister misiniz diye sorarsanız, evet bugün oynamak isterim. Bugün çünkü tiyatroda göz göze aynı havayı soluyarak bir anda sinerjiyi üretiyoruz. Bugün böyle bir teklif olursa hayır demeyeceğim" diye konuştu.

MAGAZİN
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...