İzdivacı bıraktılar şimdi cinayet çözüyorlar

Düzenleyen:
İzdivacı bıraktılar şimdi cinayet çözüyorlar

MAGAZİN Haberleri

Yayımlanan bir Kanun Hükmünde Kararname ile evlilik programlarına düzenlemeler gelmiş ve formatlarının değiştirilmesi kararı alınmıştı. Ekranlarda Müge Anlı ile popüler olan kayıpları arama, cinayet çözme temalı gündüz kuşağı programlarına yenileri eklendi. İşte bunlar...

10 yıldır devam eden evlilik programları bitti. Fakat televizyonlarda yeni bir dönem başladı. Müge Anlı’nın 9 yıl önce başlattığı programın benzerleri bir bir ekrana gelmeye başladı. Sabah kuşağı ya da akşam 5 çayı saatlerinde yayınlanan programlarda cinayetler çözülüyor, kayıplar aranıyor, dosyalar açılıyor, birçok adli vaka gün yüzüne çıkarılıyor, anlaşmazlıklar tatlıya bağlanıyor, kavuşamayan aileler buluşturuluyor... Programın arkasında ise çok sayıda kişiden oluşan ciddi bir ekip görev alıyor. Bir masa etrafında toplanan ekip, gelen talepleri değerlendiriyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile sürekli irtibat hâlinde olan, koordineli çalışan ekip, olayın bütün ayrıntılarına giriliyor; vakayı bizzat yaşayanları stüdyoya davet ederek cinayet çözülmeye çalışıyor. Telefonla da olayla alakalı kişilerle bağlantı kurularak bütün detaylar seyirciye canlı olarak sunuluyor. Bu yolla bazı cinayetler çözülürken, bazı vakalar ‘itiraf edilerek’ olay neticeye kavuşuyor. Bazen bir olayın çözülmesi aylarca bile sürebiliyor. Programları bazen polis de basabiliyor. Çünkü, aranan kişi ya da çözülen cinayet sebebiyle polis o zanlıları gözaltına alıyor. Bunların defalarca örneği, Müge Anlı’nın programında gerçekleşmişti. İşte yeni furya... işte polisliğe soyunan programlar...

MÜGE ANLI İLE TATLI SERT

Müge Anlı İle Tatlı Sert hafta içi her gün atv’de seyirci ile buluşuyor. Anlı, tam 9 yıl boyunca aynı mesleği icra ediyor. Bulduğu kişiler ve çözdüğü faili meçhul cinayetlerle birlikte mağdurların sesi olmaya devam ediyor. Anlı ve ekibi, üzerinde çalıştığı kayıp dosyalarını, cinayete kurban giden kişileri ve kayıpların bütün hayatını ortaya çıkararak onları buluyor ve olayları aydınlatıyor. Anlı’nın programında neler olmadı ki?
l Onlarca cinayetin çözüldüğüne şahit olduk. Hatta 7 yıl boyunca süren araştırma sonucu Nazmiye Çam cinayeti sonuca bağlandı.
l Canlı yayında askere gitmediğini açıklayan M.K., reklam esnasında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.
l Çocuklarını internet üzerinden sattıklarını itiraf eden çift, polis tarafından apar topar götürüldü.
l M.O.D’nin gerçek annesini bulma çabaları sonuç buldu ve ikisi stüdyoda kavuşturuldu.

BALÇİÇEK İLTER İLE OLAY YERİ

Sunuculuğunu Balçiçek İlter’in yaptığı, “Balçiçek İlter ile Olay Yeri” programı; faili meçhul cinayetleri aydınlatmak ve kayıpları bulmak üzere Star TV’de seyirci ile buluştu. Programda, olay yeri ekibi; istihbaratları değerlendirirken ipuçlarını irdelemek üzere canlı bağlantılarla sonuç odaklı araştırmalar yapıyor. Kayıp ihbarları değerlendiriliyor. Aydınlatılamamış cinayetler, sırlarla dolu kayıplar, görgü şahitlerinin ifadeleri uzman konukların yorumlarıyla destekleniyor. Ulaşılamayan ipuçları, deliller, kriminal takiple su yüzüne çıkarılmaya çalışılıyor.

YAŞAMDAN HİKAYELER

Yapımcılığını Ph yapım üstleneceği Yaşamda Hikayeler programını yıllardır sektörde haber ve programlar yapan Lütfiye Pekcan yapacak. Yaşamdan Hikayeler programında gerçek hayat hikayeleri, gerçek kişiler ve uzmanlar ile ele alınacak. Pekcan, canlı yayında avukat, dedektif ve psikiyatrist gibi uzmanlar yardımıyla kadınlara rehberlik edecek ve yol gösterecek. 

 

ARTIK SUSMA

İzdivaç programına veda eden Seda Sayan ve Uğur Arslan, kriminal program olan “Artık Susma” ile Show TV’de izleyicileriyle buluşacak. Programın tanıtımında, “Seda Sayan ve Uğur Arslan’a konusunda uzman, Türkiye’nin en tecrübeli muhabir ve kameramanlarından oluşan güçlü haber kadrosu ve istihbarat ekibi eşlik edecek” deniliyor. Sayan ve Arslan, konuklarıyla her gün faili meçhul cinayetleri çözmeye çalışacak, kayıpların izini sürecek ve güncel polisiye olayları aktaracak.

HER ŞEY GERÇEK

Seda Akgül, evlilik programından sonra “Her Şey Gerçek”le ekrana gelecek. Çözülemeyen birçok adli olay, açığa kavuşmayı bekleyen cinayet dosyaları, delilleri bulunamayan faili meçhul davalar ve çözüm bekleyen binlerce mağduriyet dosyası ve hayatın görünmeyen bütün acı gerçekleri programın çerçevesini oluşturuyor. 

GERÇEĞİN PEŞİNDE

TV8’de yayınlanan Gerçeğin Peşinde programının spikeri Serap Ezgü Paköz oldu. “Kusursuz suç yoktur” diyen Ezgü, programın tanıtımında her taşın altına bakıp olayları aydınlatacaklarını söylüyor. Suçların arkasındaki izleri birer birer ortaya çıkarıp olayların arkasındaki sır perdelerini aralamaya çalışacak olan Gerçeğin Peşinde, olayları derinlemesine irdeliyor.

ESRA EROL’DA

İzdivaç programlarının kaldırılması sonrası yeni format arayışlarına giren Esra Erol, yepyeni bir konseptle kaldığı yerden devam ediyor. Ünlü sunu, yeni yayın döneminde hayatın içinden hikayeler ve dramları ekrana taşıyor. Yeni programda Esra Erol, dargınları barıştırmaya çalışıyor, ilginç hayat hikayesi olanları, yaşadığı acı olaylara rağmen hayattan kopmayan azimli insanları seyirci ile buluşturuyor.

HAYATIN PENCERESİNDEN

Usta haberci ve gazeteci Yasemin Bozkurt’un sunumuyla ekrana gelecek olan programda gizli kalmış gerçekler ortaya çıkarılmaya çalışılacak. Programın tanıtımında, “Esrarengiz olaylar araştırmaya alınarak faili meçhul cinayetler aydınlatılacak, kayıplar bulunacak. Canlı bağlantılar ve son dakika gelişmeleri ile ekrana gelecek...” deniliyor.

KAYBOLAN  ÇİÇEKLER

İnci Ertuğrul’un sunuculuğunu üstlendiği ‘’Kaybolan Çiçekler’’ ikinci sezona girdi. Fox TV ekranlarında yayınlanan ‘’Kaybolan Çiçekler’’, yayın hayatına başladığı günden itibaren 6 ayda 72 kayıp çocuğu ailelerine kavuşturdu. ABT Yapım’ın yapımcılığında birçok insana umut olmayı başaran programda aynı zamanda hafızalara kazınan cinayet dosyaları da ele alınıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...