İş yerlerine baskın düzenlenen Dilan Polat ve Engin Polat’ın avukatı isyan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İş yerlerine baskın düzenlenen Dilan Polat ve Engin Polat’ın avukatı isyan etti

MAGAZİN Haberleri  / Haber Merkezi

Kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla haklarında soruşturma başlatılan Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait 15 şirkette arama yapıldığı öğrenildi. Çiftin avukatı düzenlenen polis baskınları hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu.

Lüks yaşantılarını sosyal medyada gözler önüne seren Dilan Polat ile Engin Polat’ın MASAK raporu sonrası tüm mal varlıklarına el konulmuş, yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bu sabah konuyla ilgili yaşanan sıcak gelişmede, Engin Polat ve Dilan Polat’a ait 15 adres için arama kararı verildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 15 adreste arama başlatıldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile adreslerdeki dijital materyallere el koyma kararı verildi. Çifte ait telefonlara da el konulacağı öğrenildi.

İş yerlerine baskın düzenlenen Dilan Polat ve Engin Polat’ın avukatı isyan etti

“PERSONEL TELEFONUNA EL KOYMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Engin Polat ile Dilan Polat’ın avukatı Vahit Kaya, Ataşehir'de bulunan ve polisin baskın yaptığı adreslerden biri olan iş yeri önünde açıklama yaptı. Çalışan yüzlerce personelin telefonuna el konulmaya çalışıldığını belirten Kaya, isyan etti.

İş yerlerine baskın düzenlenen Dilan Polat ve Engin Polat’ın avukatı isyan etti

Gözaltı kararının bulunmadığını belirten avukat Vahit Kaya, şu ifadelere yer verdi: 

“Basın yasağı var biliyorsunuz, gizlilik kararları var. Gözaltı kararı yok, herhangi bir şey yok. Sadece mali şube geldi, bazı evrakları almaya geldi. Onlara yardımcı oluyoruz biz avukatlar olarak. Herhangi bir şey yok. Kendisi burada değil tabii ki, burası iş yeri. 130 tane şubesi var. Kaç şirkette arama yapıldığı konusunda gerçekten haberim yok, ben gidip savcı beyle görüşeceğim. Personel telefonuna el koymaya çalışıyorlar, bütün yüzlerce çalışanın telefonuna el konulmaz. Yani dünyanın her yerinde avukatlık yaptım, o ülkelerde böyle bir uygulama görmedim. Yüzlerce çalışanın personelin telefonu el konulmaz.” 

“ÇALIŞANLARI DA MAĞDUR EDİYORSUNUZ”

Telefonlara el konma kararına tepki gösteren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tabii ki gerginlik olur ben avukatım. Yani böyle bir sistem görmedim. Ceza avukatı olarak ben böyle uygulama hiçbir yerde görmedim. Savcı bey açıklama yapmamış, sadece orada bir ifade var inceleyin demiş. Bunlar personelin bütün telefonlarına el koymaya çalışıyorlar. Yüzlerce insan evine gidecek, telefonları yok. Annesi, babasıyla konuşamıyor şu anda. Gerçekten mağdur olan bir şirket, insanlar ve onların çalışanlarını da mağdur ediyorsunuz. Şu an bir şeye el konulmadı, sadece personelin cep telefonlarına el koymaya çalıştılar, engelliyoruz.”

İş yerlerine baskın düzenlenen Dilan Polat ve Engin Polat’ın avukatı isyan etti

MASAK’TAN POLAT ÇİFTİNE YAKIN TAKİP

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), haklarında birçok iddia bulunan Dilan Polat ve eşi Engin Polat ile ilgili rapor hazırladı. Raporda Dilan Polat ve akrabalarının şirketlerinin tek elden yönetildiği ve bu şirketlerde para aklanıyor olabileceği iddialarına yer verildi.  Polat’ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik’in sahte belge düzenleyicisi olduğu ve 3 tedarikçi şirketten toplam 225 milyon 743 bin liralık mal alışının gerçek olmadığı belirlendi.

YURT DIŞI ÇIKIŞ YASAĞI

Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilerin mal varlıklarına el konulduğu ve yurt dışına çıkışlarının yasaklandığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...