İngilizler bu habere üzüldü

- Güncelleme:
İngilizler bu habere üzüldü

Magazin Haberleri

Sessiz sinemanın mucidi olarak anılan oyuncu ve yönetmen Charlie Chaplin, İngilizlerin gurur kaynağıydı, ama araştırmalar Rus olabileceğini ortaya koydu

Sessiz sinemanın en önemli simalarından biri o. Politik mizahın sinemaya uyarlanmasının öncüsü olan Charlie Chaplin'in İngiliz kökenli olduğu iddiası bu ülkede yapılan bir araştırmada tamamen çürütüldü. Üstelik araştırmayı yapan İngiliz İstihbarat kurumu MI5. nbsp; Londra'nın fakir bölgelerinin birinde doğup büyüdüğü bilinen Chaplin'in Rusyalı olabileceği iddia edildi. Bu bilgi, Amerikalı yetkililerin İngiliz iç istihbarat teşkilatı MI5'tan Chaplin'in geçmiş bilgilerini araştırması için verdiği talimat sonucu ortaya çıktı.
Dünyaca ünlü sanatçının özgeçmişine bakan istihbarat yetkilileri, Şarlo tiplemesiyle özdeşleşen Chaplin'in Londra'nın güneyinde dünyaya geldiğine dair herhangi bir bulguya rastlamadı. Öte yandan Chaplin'in Fransa ya da Rusya kökenli olabileceği öne sürüldü. Buna dayanak olarak da sanatçının ölmeden önce sık sık görüştüğü kişilerin iddiaları gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...