Hint Okyanusu'nda yıllık sardalya akını

Hint Okyanusu'nda yıllık sardalya akını

MAGAZİN Haberleri

Köpek balıklarından yunuslara, balinalardan kuşlara kadar çok sayıda hayvan sardalyalara akın etti...

Hint Okyanusu'nda sardalyaların her sene yaptığı akın sırasında, Güney Afrika'da East London şehrinin 11 mil açıklarında çok çarpıcı fotoğraflar çekildi. Sardalya akını köpek balıklarından balinalara, nbsp;yunus balıklarından kuşlara kadar çok sayıda hayvanın iştahını çekti ve bu hayvanların bölgeye akın etmesine yol açtı.
Fotoğraflar, Brezilyalı fotoğrafçı Daniel Botelho tarafından 30 metre derinlikte çekildi. 6 saat su altında kalan Botelho, "Sardalya akını, dünyadaki en büyük görsel şölenlerden biridir. Nil nehrinde timsahlar, dünyanın birçok yerinde köpek balıkları ve balinalar gördüm ama hiçbiri sardalya akını kadar beni heyecanlandırmadı" diye konuştu. nbsp;
Sardalya akını her sene mayıs ve temmuz ayları arasında gerçekleşiyor. Milyarlarca sardalya yumurtalarını Cape'teki Agulhas sahiline bırakıyor ve ülkenin kuzeyine doğru göç ediyor. Sardalyaların göçü, hem denizaltında hem de deniz üstünde çeşitli hayvanların ziyafet çekmelerine vesile oluyor. Balıklarla beslenen bazı kuşlar zaman zaman hızla suya dalışlar yaparak bu ziyafetten paylarına düşeni almaya çalışıyor.


Hint Okyanusu'nda yıllık sardalya akını


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...