Haldun Dormen: 'Ona çok büyük bir hayranlığım vardı'

/ Kaynak: AA
Haldun Dormen: 'Ona çok büyük bir hayranlığım vardı'

MAGAZİN Haberleri  / AA

Yönetmen ve oyuncu Haldun Dormen: 'Ona çok büyük bir hayranlığım vardı. Allah toprağını bol etsin'

Yönetmen ve oyuncu Haldun Dormen, sanatçı Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Ona çok büyük bir hayranlığım vardı. Allah toprağını bol etsin" dedi. Dormen, Alasya'nın vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hepimiz için bir şok oldu. Hastalığını bile bilmiyordum. İnsan olarak çok büyük sevgim ve saygım var. Ona çok büyük bir hayranlığım vardı. Allah toprağını bol etsin" ifadelerini kullandı.
Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit de Alasya'nın örnek bir insan olduğunu dile getirerek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Onu hep güzel insanlığıyla hatırlayacağım. Benim de çok değerli bir dostumdu. Düşünen ve hassas bir insandı. Bu nedenle mesleki ve ülke konularında düşünen biriydi. Siyasi görüşleri olan biriydi. Hassas bir kalbi vardı. Onu tanımlayabilmek gerçekten çok zor. Bu vedaya inanamadık. Biz bu kadar ciddi bir hastalığı olduğunu duymadık. İnsanlar onu hep güler yüzüyle hatırlayacak. Meslek hayatında çok kırıldığı dönemler de oldu. Kendiyle ilgili hiçbir zaman şikayeti olmadı. Çok kıymetli bir insandan söz ediyoruz. Allah sevenlere sabır versin."
- "Türkiye ve insanlık önemli bir değeri kaybetti"
Sinema sanatçısı Kadir İnanır ise Alasya'nın her şeyden önce iyi insan olarak anılacağını belirterek, sanatçılığının tartışılamayacağını söyledi. Alasya'nın çok saygılı bir insan olduğuna vurgu yapan İnanır, "Kelimenin tam anlamıyla çok iyi bir insandı. Pırıl pırıl biriydi. Yönetmenlik yaptığı dönemde çok daha fazla yakınlaştık. ütün Türkiye ve insanlık önemli bir değeri kaybetti" ifadelerini kullandı.
Sinema sanatçısı Ayşen Gruda ise Alasya'nın her zaman çocuk kalmayı başaran bir insan olduğunu kaydetti. Alasya'nın kendisi için çok değerli olduğunu aktaran Gruda, "İnanamıyorum. Kimse de inanamıyor. Çok üzgünüm" dedi.

MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...