'Güzel oyuncular benim için bir hiç'

'Güzel oyuncular benim için bir hiç'

MAGAZİN Haberleri

“Sadece fizikle oyunculuk yapılamaz. Hiç okumayanla ben aynı yerde tutulamam..”

YouTube’da yayınlanan sohbet programı “Hadi Be”nin konuğu, oyuncu Neslihan Yeldan oldu. Yeldan, eğitimsiz yakışıklı, güzel oyuncuları sert sözlerle eleştirdi... İşte Yeldan’ın açıklamaları...
¥ Tiyatro iyi oyuncunun arenasıdır. İyi bir oyuncu tiyatroda oyununu oynar, dizide de kamera karşısında ne yapacağını bilir. Oyunculuk zekâ işidir.
¥ Ben 5 yıl okudum. Hiç okumayanla ben aynı yerde tutulamam. Konservatuvar olması gerekmiyor ama eğitim mutlaka olmalı. 1-2 yıllık okullar var, kurslar var.
¥ Böyle bir şey olabilir mi; ‘Ben ajanstan geldim, güzel bir kızım, yakışıklı bir gencim, dizilerde oynayacağım...’ Hayır, git eğitimini al. Sesini nasıl kullanacağını öğren, duyguyu nasıl vereceğini öğren.
¥ Karşına bir karakter geldiği zaman senaryoda, o nasıl davranmalı, bu bir dramaturji işidir, bunları nasıl yapman gerektiğini öğren.
¥ Sadece fizikle oyunculuk yapmaya çalışıyorsan, benim için hiçbir yerdesin.

Herkes bana ‘teyzoş’ diyor
“İstanbullu Gelin”de Süreyya’nın teyzesi Senem’i canlandırıyorum. Teyze olmamak için uğraştım ama şimdi sokakta beni görenler ‘teyzoş’ diyor. * Aslan adında bir oğlum var. Tek başıma hem anne hem babayım. * Anne olduktan sonra yediğimden, giydiğimden, hayata bakış açıma kadar her şeyim
değişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...