Fenomen Özlem Öz ve Tayyar Öz’ün avukatından açıklama… Suçlamaları reddetti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Fenomen Özlem Öz ve Tayyar Öz’ün avukatından açıklama… Suçlamaları reddetti

Magazin Haberleri  / Haber Merkezi

Haklarında 4 ayrı suçtan soruşturma başlatılan sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve eşi Tayyar Öz’ün avukatından kamuoyuna duyuru geldi. Bir açıklama metni yayınlayan avukat, çiftle ilgili suçlamaları reddetti.

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından birçok fenomen incelemeye alındı. Güzellik merkezi işleten ve e-ticaretle uğraşan sosyal medya fenomeni Özlem Öz-Tayyar Öz hakkında da geçtiğimiz gün inceleme başlatıldı. 

HAKLARINDA 4 SUÇLAMA YER ALIYOR

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne farklı tarihlerde yapılan ihbarlar üzerine yapılan araştırma sonucunda 24 Kasım 2023 tarihinde Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz hakkında "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "malvarlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek" ve "vergi usul kanununa muhalefet" suçlarından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Uzun süredir gündemde olan çifte yurt dışı çıkış yasağı da getirildi. Sulh Ceza Hakimliği, Tayyar Öz ve Özlem Öz hakkında yurt dışına çıkış yasağına hükmetti. 

Fenomen Özlem Öz ve Tayyar Öz’ün avukatından açıklama… Suçlamaları reddetti

“SPEKÜLATİF HABER İÇERİKLERİN TAMAMINI REDDEDİYORUZ”

Kendileriyle ilgili iddiaları reddeden Özlem-Tayyar Öz çiftinin avukatlarından yeni bir açıklama geldi. Avukat Serhat Çetin, sosyal medya fenomeni çiftle ilgili suçlamaları kabul etmedi. ‘Basın ve Kamuoyunun Dikkatine’ başlıklı duyurusunda ise şu ifadelere yer verdi:

“Müvekkiller, Tayyar Taylan Öz ve Özlem ALTINOK ÖZ ile alakalı, bir kısım medya organlarında haber konusu olan soruşturmadan, dün akşam saatleri itibarı ile haberdar olduk. Konu ile alakalı spekülatif haber içeriklerinin tamamını reddediyoruz.
Müvekkiller oluşturmaya çalışılan algının aksine, resmi ticari firmalarına ait ürünlerinin satışını, ülkenin en meşhur alışveriş platformları üzerinden "e-fatura" sistemi ile yapmakta, sosyal medya işbirliğinden doğan kazançlarını da aynı şekilde kurumsal şirketlerden fatura karşılığı elde etmektedirler.”

“HERKESİ ERDEMLİ DAVRANMAYA DAVET EDİYORUZ”

“Salt eğlence ve izlenme sayısını artırma maksatlı çekilen birkaç video öne sürülüp, müvekkillerin sahip olduğu mal varlıklarının maddi değeri birkaç kat abartılarak karalanmaları adil değildir. Bunu yapanların asıl maksatlarının; kamuoyunda infial oluşturmak ve soruşturma makamları nezdinde gözaltı - tutuklama baskısı oluşturmak olduğu herkesçe bilinmektedir. Ve fakat bu dosyada adı geçenlerden birinin "1 - 2 ve 6 yaşlarında üç çocuk annesi olan hamile bir kadın" olduğu ele alındığında, bu konu hakkında yazıp çizecek herkesi asgari standartta da olsa erdemli davranmaya davet ediyoruz.”

“RESMİ EVRAKLARI MAKAMLARIN İLK DAVETİNDE SUNACAĞIZ”

“Müvekkillerin ticari hayatına dair resmi kayıt ve evrakları, soruşturma makamlarının ilk davetinde sunacağımızı, müvekkillerin soruşturma işlemlerinden kaçmalarını ya da saklanmalarını gerektirir hiçbir çekincelerinin olmadığını, resmi ikametgahlarında yaşantılarına devam ettiklerini, soruşturma işlemlerinde yetkili makamlara her türlü kolaylığın ve enformasyonun sağlanacağını şimdiden kamuoyuna ilan ediyoruz.

Son olarak "Masumiyet Karinesi"ni hiçe sayarak, herkesçe malum şahsi menfaatleri doğrultusunda müvekkilleri medya önünde karalayanlar, ticari zararlarına sebep olanlar ve aile huzurunu kaçıranlar hakkında hukuki - cezai her türlü başvurunun gerçekleştirileceğini de belirtmek istiyoruz.”

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...