Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik’ten şoke eden açıklama: Ablam ölmedi, öldürüldü

Düzenleyen:
Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik’ten şoke eden açıklama: Ablam ölmedi, öldürüldü

MAGAZİN Haberleri

Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, ablasının öldürüldüğünü iddia etti. Daha önce ablasının hastaneden koronavirüs kaptığını söyleyen ve bunu araştıracağını belirten Günay Girik, hem hastaneye hem de sanatçının manevi kızı ve yeğeni Ahu Turanlı Aşkar'a dava açtı.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik, 79 yaşında hayatını kaybetmişti. Türk sinemasının değerli isminin Covid-19’a bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, usta oyuncunun hastanede koronavirüs kaptığını iddia etmişti.

“HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK”

Açıklamalarıyla şoke eden Günay Girik, ablasının tedavi gördüğü hastaneye “Bulaşıcı hastalıklar ile işlenebilecek suçlar kapsamında taksirle ölüme sebebiyet vermekten” suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Günay Girik, Fatma Girik'in hastanede bilerek öldürüldüğünü söyleyerek hem tedavi gördüğü hastaneye hem de Fatma Girik'in yeğeni Ahu Turanlı Aşkar'a dava açtı. Girik, yeğenine dava açma sebebini ise şu şekilde özetledi:

“Bodrum Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’nde bu süreç boyunca ‘Fatma Girik’in mal varlığına tedbir konulması’ hakkında hukuki süreç başlattık. Artık süreç yargıdadır. Tüm bu süreç avukatımız tarafından takip edilecektir.”

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik’ten şoke eden açıklama: Ablam ölmedi, öldürüldüFatma Girik - Günay Girik

BAKICISI KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRMADAN REFAKATÇİ OLMUŞ

Girik’in avukatı Akın Centilmen ise yaptığı açıklamada “Fatma Hanım’ın uzun yıllardır bakıcılığını yapan Türkmen asıllı kadın, refakatçi olarak hastaneye geldiğinde kendisini iyi hissetmediğini ve Covid-19 testi yaptırmak istediğini söylüyor. Ahu Hanım test fiyatının bin TL olduğunu öğrenince test yaptırmaktan vazgeçiyor. Birkaç gün geçtikten sonra Fatma Girik’in koronavirüse yakalandığı anlaşılıyor ve 2-3 gün içerisinde yaşamını yitiriyor. Burada hem testi yaptırmayan Ahu Hanım hem de bakıcının beyanına rağmen test yapmadan bakıcının refakatçi olmasına izin veren hastane yönetiminin ihmali var” dedi. Centilmen, Fatma Girik’in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Ahu Turanlı ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, dosyanın İstanbul'a gönderileceğini ve soruşturmanın İstanbul'da yürütüleceğini dile getirdi.

“BUNU ARAŞTIRACAĞIM, PEŞİNDEYİM” DEMİŞTİ

Günay Girik, hastane önünde yaptığı açıklamada, “Bakıcısına veya gelenine gidenine bile test yaptırılsaydı. Çünkü ablamda korona yoktu ve aşılarını tam yaptıran biriydi. Ben ablamı 2 senedir öpmedim bile. Ben hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum. Ama koronayı kesin burada oldu. Ama hastane ihmalimi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Başka birinden de olabilir ben bunu araştıracağım peşindeyim” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...