Fatma Girik'in bakıcısı itiraf etti: Benim yüzümden ölmüş olabilir

Düzenleyen:
Fatma Girik'in bakıcısı itiraf etti: Benim yüzümden ölmüş olabilir

MAGAZİN Haberleri

Tedavi gördüğü hastanede koronavirüse bağlı organ yetmezliğinden hayatını kaybeden Fatma Girik'in bakıcısından itiraf geldi. Bakıcı Gözel Yazyyeva, sanatçıya koronavirüs bulaştırmış olabileceğini açıkladı

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Fatma Girik'i geçtimiz günlerde koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden kaybetmiştik. Girik'in kardeşi Günay Girik, yeğeni Ahu Turan Aşkar ve hastane hakkında "ihmal" ve "taksirle ölüme neden olma" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. 

AVUKAT: 1000 LİRA OLDUĞU İÇİN TEST YAPTIRMADI

Günay Girik'in avukatı Akın Centilmen, "Ayın 16'sında Fatma Hanım, hastanede yatarken Türkmenistan uyruklu bakıcısı, Girik'in yeğeni Ahu Turan Aşkar'a kendini iyi hissetmediğini ve test yaptırmak istediğini söylüyor. Test ücretinin 1000 lira gibi bir tutar olduğunu söyleyen bakıcının beyanına göre, Aşkar, parayı çok buluyor ve teste gerek olmadığını söylüyor. Daha sonra Fatma Hanım'da semptomlar çıkıyor, fenalaşınca yoğun bakıma alıyorlar ve bakıcıya test yapılıyor. Testin sonucu pozitif çıkıyor. Duyduğumuza göre Ahu Hanım aşı karşıtıymış. Daha sonra bakıcı, her şeyi Günay Bey'e anlatıyor. Biz de olayda hem hastanenin hem de Ahu Hanım'ın ihmali olduğu gerekçesiyle bulaşıcı hastalıklardan kaynaklı taksirle ölüme neden olma suçundan Bodrum Sulh Ceza Hakimliği'ne suç duyurusunda bulunduk" diye konuşmuştu.

GİRİK'İ BAKICISI İLK KEZ AÇIKLADI

Sanatçı Fatma Girik'in bakıcısı Gözel Yazyyeva konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı. MagazinBurada'nın YouTube kanalına konuşan Yazyyeva, Fatma Girik’e bile bile koronavirüs bulaştırıldığını iddia etti, yeğeni Ahu Turanlı’yı suçladı.

BAKICI DA TURANLI'YI SUÇLADI

"Fatma Girik benim annem, ablam gibiydi" diyerek gözyaşlarını tutamayan Yazyyeva, Turanlı'nın Fatma Girik'in ölümünde büyük ihmali olduğunu, koronavirüs olduğu halde sanatçıya bakmak zorunda olduğu için virüs bulaştırmış olabileceğini iddia etti.

"SOĞUK ALGINLIĞIDIR GEÇER DEDİ"

Bakıcı test ücretinin 1000 lira olduğunu duyan Ahu Turanlı'nın yaptırmak istemediği açıklayarak; 'Soğuk algınlığıdır geçer, üşütmüşsündür dedi, ben de banyo yaptım üşütmüş olabilirim dedim ve yukarı çıktık ' dedi. 

"SEN DE KORONA FALAN YOK"

"Fatma Girik'in doktoru geldi ve bana sen hastasın test yaptır dedi, Ahu Hanım'a söyledim ama izin vermedi sen de korona falan yok dedi"

Bakıcı kendisine eve gitmesi yönünde izin de vermediğini iddia etti.

TESTİM POZİTİF ÇIKTI

Durumu ağırlaşınca başka bir yerde kendisine test yaptırdığını söyleyen Yazyyeva, testinin pozitif çıktığını, koronavirüs olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

BEN BULAŞTIRMIŞ OLABİLİRİM

Gözyaşlarına hakim olamayan bakıcı, koronavirüs olduğu halde, Fatma Girik ile yakın temasta olarak bakımını sürdürdüğünü, durumu stabil olan Fatma Girik'in herhangi bir rahatsızlığı olmadığını, ölümüne neden olan koronavirüsü kendisinin bulaştırmış olabileceğini söyleyerek kendini suçladı

"Keşke Ahu test yaptırsaydı, annem gibi ablam gibiydi, elimden kaydı gitti Fatma ablam" dedi.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...