Erdoğan'ın manevi kızları

Erdoğan'ın manevi kızları

MAGAZİN Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman miting ve seyahatlerde ilginç anılarını paylaşıyor.

Ya bir küçük hayranı önüne çıkıp çiçek veriyor ya da şiir okuyor. Bütün bu duygusal anları toparladık bu hafta…


Keşanlı Şefika destanı
Erdoğan'ın manevi kızları

Cumhurbaşkanı, Ankara'daki İmam-Hatip açılışında Keşanlı Şefika'nın öyküsünü anlattı. "8 Aralık 2013'te Keşan mitinginde konuşurken bir kızımız bana bir mektup iletti. Seni arayacağım dedim. Ertesi gün aradım, ağlamaya başladı. İlçesine İmam-Hatip Lisesi açılması talebinde bulundu. Okulumuz yetmiyor dedi." Erdoğan, daha sonra Keşan'a okul yaptırdığını söyledi. Medya bu "meçhul kızı" çabuk buldu. Adı Şefika Nur Debreli'ydi ve 19 yaşında, özel bir üniversitede Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde birinci sınıfta okuyordu. nbsp;
SAKARYALI MİNİK RANA
Erdoğan'ın manevi kızları

2012 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Sakarya İl Kongresi'ne giderken yolda durarak çocuklara oyuncak dağıtmıştı. Bu sırada Betül Rana (9) isimli kız çocuğunun Necip Fazıl Kısakürek şiiri olan "Sakarya Türküsü"nü okumak istediğini söyledi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Betül Rana'yı Başbakanlık otobüsüne davet ederek mikrofonla şiiri okumasını istedi. Minik Rana şiirini okurken Erdoğan'ın duygulandığı görüldü.
Bilezikli fedakâr Nihal

Erdoğan'ın manevi kızları

Cumhurbaşkanı adaylığının açıklandığı törende Erdoğan, 1994'teki seçim çalışmalarında bir kız çocuğunun yanına gelerek, annesinin gönderdiği iki bileziği ve kolundan çıkardığı plastik bileziği kendisine verdiğini ve o anı hiç unutmadığını söylemişti. Bileziği veren Nihal Karataş şimdi 27 yaşında Trabzon'da yaşıyor. 20 yıl sonra bu olayın Cumhurbaşkanı tarafından hatırlanmasına çok mutlu olduğunu söyleyen Karataş "O an içimden geldi verdim. Ancak ne konuştuğumuzu, bana ne söylediğini hatırlamıyorum. Sadece beni kucağına alıp sevdiğini hatırlıyorum" dedi. Kuran kursunda din eğitmenliği yapan Nihal, en büyük isteğinin yine Erdoğan'la yüz yüze gelmek olduğunu söyledi.




"Hor Görme" engelli Büşra'yı

Erdoğan'ın manevi kızları

Başbakan Erdoğan, ÖMSS yerleştirme ve kura töreninde yaptığı konuşmanın ardından, kendisine şiir okuduğunu belirttiği Büşra Aydar'ı sahneye çağırdı. Fiziksel engelli Büşra, sahneye tekerlekli sandalyede çıktı. Erdoğan'ın aynı şiiri yeniden okumasını istemesi üzerine Aydar, 'Hor Görme' adlı şiiri yeniden seslendirdi. Bir özürlünün yaşadıkları karşısında duyguların dile getirildiği şiir, tüm salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Aydar'ın, şiirini salondakiler ayakta alkışladı. Aydar, Başbakan'a, "Şiirimi nasıl buldunuz?" diye sordu. Erdoğan'ın cevabı, "Şiir okumada beni solladı." oldu.

EN nbsp;ŞANSLISI Zeynep Nur nbsp;

Erdoğan'ın manevi kızları

Açılış için Kütahya'ya giden dönemin Başbakan'ı Erdoğan'a, nbsp;7 yaşındaki Zeynep Nur Karakuzu mektup verdi. Notta "Canım Başbakanım seni çok seviyorum. Seni gördüğümde heyecanlanırım diye bunları ben söyleyeyim annem yazsın istedim. Ben de yazardım ama 1. sınıfa yeni başladım. İnşallah okuma yazma öğrendiğim zaman yazarım. Seni daha çok yıllar başbakan olarak görmek istiyoruz" yazılı bir not kağıdı verdi. nbsp;


SOMALI ŞEHİT ÇOCUĞU
Erdoğan'ın manevi kızları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madenci aileleri ve işçilerle bir araya geldi. İşçilerin sorunlarını dinlediği sırada küçük bir kız şehit babasına yazdığı şiiri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a okudu. Duygu dolu anlar yaşanırken, Erdoğan bir süre küçük kızla sohbet etti.



Altını yok ama sevgisi var
Erdoğan'ın manevi kızları

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde son kez partililere hitap eden Erdoğan, kürsüye çıktığında ilginç bir sürprizle karşılaştı.Yanına gelen bir kız çocuğu, Erdoğan'a bir şeyler söyledi. Herkes konuşmaları merak ederken Erdoğan "Biliyorsunuz partimizin kuruluşunda bir küçük yavru bize altın göndermişti. Bu küçük kızımız 'Benim altınım yok ama sevgim var, kabul eder misiniz? diye soruyor" sözleriyle salondakileri bilgilendirdi. Küçük kız salondan büyük bir alkış aldı.
GİZEM DUMAN






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...