Endemol Shine paramparça

Düzenleyen:
Endemol Shine paramparça

MAGAZİN Haberleri

Paralarını alamayan oyuncular ve set ekibi kapıya dayandı, eşyaları haczedildi...

Türk televizyon dünyasına 2008’de giren ve bu tarihten itibaren Paramparça, Dayan Yüreğim, Evlat Kokusu, Kördüğüm gibi dizilerle çeşitli yarışma programları ve sinema filmi çeken Endemol Shine Türkiye, paralarını alamayan dizi oyuncuları ve set ekibinin tepkisiyle sarsıldı; şirketin 190 parça eşyası haczedildi. Geçen hafta Dayan Yüreğim oyuncuları ve set ekibi, şirketin Levent’teki binasına gidip haklarını almayı talep etmiş, ancak karşılarında muhatap bulamamıştı. Şirketin diğer yapımları Paramparça ve Evlat Kokusu da Dayan Yüreğim ekibiyle birlikte hareket etmeye karar verdi. Oyuncular, dizilerin bitmiş olmasına rağmen, alacaklarını tahsil edemediklerini belirterek, dün saat 16.00’da yeniden şirket binası önünde toplandı. Bazı oyuncular yaptıkları paylaşımda “Dizilerin tamamı bitmiş olmasına rağmen, alacaklarımızı tahsil edemedik. Ödeme takviminden haberimiz yok ve karşımızda bir muhatap bulamıyoruz. ‘60 ülkeye satıldı’ ibaresiyle övünüp hem de çalışanlarının emeklerinin ödenmemiş olması da ayrıca bir çelişkidir. Yönetmen, yazar, oyuncular, tedarikçiler, teknik ekipleri ile beraber hak edişlerin ödenmesini istiyoruz. Aksi takdirde yasal haklara başvuracağız” açıklaması yaptı. Bu arada şirketin dizi çekimlerinin yapıldığı köşkün de kirasının ödenmediği iddia edildi. Kirayı tahsil etmek için harekete geçen mülk sahibi, şirkete dava açtı. Kiralara karşı tamamı sponsorlu 190 parça eşya ‘Kiralayanın Hapis Hakkı’ kapsamında haczedildi. Ödenmeyen kiranın toplam tutarı ise 539 bin 685 TL olarak kayda girdi. 

Şirketten açıklama: Problemi çözeceğiz

Dizi oyuncu ve ekiplerin alacaklarını istemesi üzerine Endemol Shine Group’tan şu açıklama geldi: “Türkiye’deki yönetimde pek çok ciddi problem tespit ettik. Bunun neticesinde CEO Gökhan Tatarer ile COO Hakan Eren’in görevlerine son verildi. Bekleyen bütün borçlar için kapsamlı analizler yapılmakta. Geciken ödemelerin bazı kişiler üzerinde oluşturduğu etkinin bilincindeyiz ve bu problemi elimizden geldiğince hızla çözebilmek için çalışmaktayız. Süreç fazla vakit aldığı için özür diliyoruz...”

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...