Elon Musk’ın annesi Türk kahvesini tanıtacak

- Güncelleme:
Elon Musk’ın annesi Türk kahvesini tanıtacak

Magazin Haberleri

Maye Musk ve Tülin Şahin, sosyal medya aracılığıyla buluşacak ve iki ünlü isim, Instagram platformu üzerinden ellerinde Türk kahvesi eşliğinde paylaşım yapacak

CANAN ERASLAN'IN HABERİ

Pişirilmesiyle, sunumuyla ve 600 yıllık kültürel geçmişiyle Türk kahvesi, dünyaya tanıtılıyor. 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü kapsamında, tanıtım için çok önemli etkinlikler gerçekleştirilecek. Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın annesi Maye Musk ve süper model Tülin Şahin, sosyal medya aracılığıyla buluşacak ve iki ünlü isim, Instagram platformu üzerinden ellerinde Türk kahvesi eşliğinde paylaşım yapacak.

İki ünlü ismin Türk kahvesi eşliğinde karşılıklı olarak birbirlerine seslenerek yapacakları paylaşımın sosyal medyada büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Türk Kahvesi Kültürü Araştırmaları Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle UNESCO’ya bu ürünü ‘Türkiye’nin somut olmayan kültürel değeri’ olarak tescil ettirmesinin büyük başarı olduğunu söyleyen Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı “Biz Türk kahvesinin yurt dışında da ülkemizde olduğu gibi bilinmesi için elimizden geleni yapacağız. Biz geçen yıl Amerika’daki New York Times Meydanı’ndaki (Times Square) NASDAQ binasının cephesini giydirdik ve Türk kahvesini gururla New York’a taşıdık. Bu yıl da çok çeşitli etkinliklerimiz var. Yine Nasdaq binasını giydirip ‘Meydan Okka’nın’ diyeceğiz” şeklinde konuştu. Murat Kolbaşı’nın verdiği bilgiye göre etkinlikler boyunca Amerika’nın 10 eyaletinde Turkish Coffee Lady ile birlikte Türk kahvesi tadımı yaptırılacak. Orta Doğu’da ICoffee şubelerinde üç gün tadım yapılmasının yanı sıra Almanya’da dünyaca ünlü şef Alex Wahi’nin Türk kahveli tiramisu yaptığı özel bir etkinlik düzenlenecek ve Türk lokumuyla birlikte tanıtılarak iki ürünümüzün dünyada birlikte talep edilmesi yolunda önemli adım atılacak. Murat Kolbaşı ayrıca 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü çerçevesinde Türk kahvesinin İstanbul’da 600 yıl önce ilk kavrulduğu yer olan Beta Han’da ‘Türk Kahvesi Ahde Vefa’ etkinliği düzenleyip “Osmanlıda Kahve Seremonisi”ni canlandıracaklarını da ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...