Dilan Polat’ın intihar telefonu yetkilileri harekete geçirdi, önlemler arttı

Düzenleyen: / Kaynak: 2. Sayfa
- Güncelleme:
Dilan Polat’ın intihar telefonu yetkilileri harekete geçirdi, önlemler arttı

Magazin Haberleri  / 2. Sayfa

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan Polat’ın aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan eşi Engin Polat’a “İntihar etmek istiyorum” dediği öne sürülmüştü. Çıkan haberler sonrası cezaevi yetkililerinin harekete geçtiği ve önlemlerin arttığı öğrenildi.

Marmara Cezaevi’nde bulunan tutuklu Dilan Polat ile ilgili geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir iddia gündeme gelmişti. Polat’ın Çorlu Cezaevi’ndeki eşi Engin Polat’ı arayarak “İntihar etmek istiyorum” dediği iddia edilmişti. Dilan Polat’ın psikolojisinin bozulduğunu fark eden avukatlar kendisiyle görüşmek için cezaevine gitmişti.

Dilan Polat’ın intihar telefonu yetkilileri harekete geçirdi, önlemler arttı

KANTİNDEN ALDIĞI HER ŞEY TEK TEK KONTROL EDİLİYOR

Cezaevi hayatıyla da merak uyandıran fenomen Dilan Polat hakkında yeni iddialar gündeme geldi. 2. Sayfa’nın sunucusu ve gazeteci Müge Dağıstanlı, cezaevindeki önlemlerin arttığını bildirdi.

Bugünkü programda açıklamalarda bulunan Dağıstanlı, “Böyle giderse intihar edeceğim sözleri üzerine Dilan Polat’ın koğuşunu gören kameralar 24 saat sıkı gözetim altına alındı. Polat’ın kantinden aldığı her şey kontrol ediliyor kendisine zarar vermemesi için.  Daha sıkı denetimler var” dedi.

Dilan Polat’ın psikolojik tedavi süreci konusunda da bilgi veren Dağıstanlı, “Bu arada cezaevi psikologu da devrede. İstediği bir doktor tarafından bu süreci yürütemiyor. Sadece cezaevi görevlisi olan psikologla görüşebiliyor” şeklinde konuştu.

ORTAK ALANDA MEMUR EŞLİK EDİYOR

Öte yandan Dilan Polat ve Sıla Doğu’ya olası bir sataşmanın gerçekleşmemesi için alınan tedbirlerin de olduğu öğrenildi. İki kardeşin ortak alana çıktıklarında diğer tutuklularla sataşma olmasın diye bir infaz koruma memurunun onların yanlarında durduğu bilgisi edinildi. Dilan Polat’a geçtiğimiz günlerde bazı mahkumlar tarafından ‘sosyetik hırsızlar’ diye laf atıldığı, tarafların birbirine girdiği iddia edilmişti. Bunun için de bu önlemin alındığı öğrenildi.

Dilan Polat’ın intihar telefonu yetkilileri harekete geçirdi, önlemler arttı

ENGİN-DİLAN POLAT OLAYINDA NE OLDU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çifti, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında toplam 24 şüpheli yakalanmıştı. 18 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanarak Anadolu Adliyesine sevk edilmişti. Ardından aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanmış, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında daha sonra adliye sevk edilen 2 şüpheli daha tutuklanmıştı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 14 olmuştu.  Ayrıca hakimlik Polatların 27 şirketine kayyum atanmasına hükmetmişti.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: 2. Sayfa
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...