Cezaevindeki Engin Polat namaza başladı, Dilan Polat İnşirah Suresi’ni okuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cezaevindeki Engin Polat namaza başladı, Dilan Polat İnşirah Suresi’ni okuyor

Magazin Haberleri  / Haber Merkezi

Kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlardan tutuklanan Dilan ve Engin Polat çiftinin avukatı dikkat çeken açıklamalar yaptı. Avukat Hüseyin Kaya, Engin Polat’ın namaz kılmaya başladığını, Dilan Polat’ın ise sık sık İnşirah Suresi’ni okuduğunu söyledi.

Türkiye’nin konuştuğu Dilan-Engin Polat çifti ve yakınları suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet olmak üzere 4 ayrı suçtan yargılanıyor. 

Çiftin hukuki süreci yakından takip edilirken, cezaevindeki yaşantıları da büyük bir kesim tarafından takip ediliyor. 

ENGİN NAMAZ KILMAYA BAŞLADI

Büyük paralarla oynayan Polat çiftinin soruşturmaları devam ederken, son olarak avukatları Hüseyin Kaya’nın açıklamaları gündem oldu. ‘Ankara Masası’ yayınına katılan Kaya, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Yayında soruları cevaplayan Kaya, “Engin saçını ve sakalını kesti. Namaz kılmaya başladı. Benim verdiğim kitapları okuyor. Gogol’un Palto adlı kitabını okuyor” dedi.

Cezaevindeki Engin Polat namaza başladı, Dilan Polat İnşirah Suresi’ni okuyor

DİLAN BOL BOL SURE OKUYOR

“Dilan Polat da başladı mı namaza, ona da tavsiyede bulundunuz mu?” sorusuna ise “Dilan Polat İnşirah Suresi’ni Arapçasından okuyor. ‘Bunu okursan Türkçesini de oku ki yüreğin genişlesin’ dedim. Onu tavsiye edince kendisi bana ezbere bildiğini söyledi. Birkaç sureyi daha biliyor” şeklinde cevap verdi.

POLAT ÇİFTİNE OPERASYON

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Vergi kanununa muhalefet” suçlarından soruşturma başlattı. 24 şüpheliden yakalanan 12 kişi tutuklanırken 10 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakimlik 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...