Cansız bedeni jakuzide bulunan Matthew Perry’nin ölüm nedeni belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: TMZ
- Güncelleme:
Cansız bedeni jakuzide bulunan Matthew Perry’nin ölüm nedeni belli oldu

Magazin Haberleri  / TMZ

‘Friends’ dizisindeki ‘Chandler Bing’ karakteriyle tanınan ABD'li oyuncu Matthew Perry, Ekim ayında hayatını kaybetti. Jakuzide cansız bedeni bulunan 54 yaşındaki Perry’nin ölüm nedeni belli oldu.

Bir döneme damga vuran ‘Friends’ dizisindeki rolüyle hafızalara kazınan Matthew Perry, 28 Ekim’de hayatını kaybetti. Perry’nin kesin ölüm nedeni yaklaşık iki ay sonra ortaya çıktı.

Cansız bedeni jakuzide bulunan Matthew Perry’nin ölüm nedeni belli oldu

JAKUZİDE ÖLÜ BULUNDU

Matthew Perry’nin ani ölümü sevenlerini ve gösteri dünyasını hüzne boğdu. Ünlü oyuncunun Los Angeles’taki evindeki jakuzisinde boğularak öldüğü bildirilmişti. Olay yerine gelen ilk müdahale ekipleri, Perry’nin kalp durması nedeniyle olay yerine çağrılmasının ardından ölü bulunduğunu belirtmişti. Kaynaklar Perry’nin evdeki jakuzisinde bulunduğunu ancak olay yerinde herhangi bir uyuşturucu madde ya da cinayete dair kanıt olmadığını söylemişti. 

Cansız bedeni jakuzide bulunan Matthew Perry’nin ölüm nedeni belli oldu

KETAMİN İNFÜZYON TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

TMZ’de yer alan haber göre; Matthew Perry, depresyon tedavisinde kullanılan bir ilaç olan ‘ketaminin akut etkileri’ nedeniyle hayatını kaybetti. 

Los Angeles County Adli Tıp Kurumu, Perry'nin ölümünden bir buçuk hafta önce depresyon ve anksiyete için ketamin infüzyon tedavisi aldığı sonucuna varan toksikoloji raporunu yayınladı. Adli tabibe göre, Perry'nin vücudundaki ketamin, hem kardiyovasküler aşırı uyarılmaya hem de solunum durmasına neden oldu. 

Adli tabibe göre, Perry bir süredir gün aşırı ketamin infüzyon tedavisi görüyordu, ancak ölümünden 6 ay önce yeni bir doktor Perry'nin tedaviye bu kadar sık ihtiyaç duymayacak kadar iyi durumda olduğuna karar verdi. Raporda Perry'nin ölmeden önceki aylarda ne sıklıkta ketamin infüzyon tedavisi gördüğü belirtiliyor.

KETAMİN NEDİR?

Ketamin, esas olarak anesteziyi başlatmak ve sürdürmek için kullanılan bir ilaçtır. Ağrı kesimi, sedasyon ve hafıza kaybı sağlarken alan kişiyi trans benzeri bir duruma sokar. Diğer kullanımları arasında kronik ağrı, yoğun bakımda sedasyon ve depresyon vardır. Etkisi altında kalp fonksiyonu, nefes alma ve solunum yolu refleksleri genellikle işlevsel kalır.

Cansız bedeni jakuzide bulunan Matthew Perry’nin ölüm nedeni belli oldu

Matthew Perry; Dream On, Beverly Hills 90210, Sibs gibi yapımlardaki rollerin ardından Friends'te Chandler Bing rolünü üstlendi. Oyuncu, New York'ta yaşayan altı arkadaşı konu alan komedi de kısa sürede bir fenomene dönüştü.Birden fazla Emmy ödülü kazandı ve rekor izlenme oranlarına ulaştı.

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: TMZ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...