Bir zamanlar izlemeye doyamazdık, işte 10 efsane dizi...

Bir zamanlar izlemeye doyamazdık, işte 10 efsane dizi...

MAGAZİN Haberleri

Televizyon tarihinde ilk 1974'te Kaynanalar ile hayatımıza girdi dizi filmler. Sonra tutkunu olduk.

Akşam yayınlanacağı saati heyecanla bekledik. Kimi uzuuun sezon devam etti, kiminin ömrü birkaç bölüm oldu. Şimdi aynı tadı yakalıyor muyuz... Tartışma konusu ama efsaneler hafızamıza öyle bir kazındı ki hâlâ oturup her bir noktasını hatırlayarak konuşabiliyoruz.

 Kaynanalar
(1974-2004)

Türk televizyon tarihinin ilk dizisi. Tekin Akmansoy'un yazdığı hikâye, 30 yıl boyunca devam ederek rekora imza attı. Taşradan büyükşehre göç eden Nuri Kantar ve ailesi bir yandan kent hayatına kendilerini kaptırmış -kaba tabirle sonradan görmelik yapmışlar- bir yandan ise geleneklerinden uzak kalmamaya çaba sarf etmişti. 


(1986-1988)

Perihan Abla 
 Usta oyuncu Perran Kutman'ın başrollerinde oynadığı dizide mahalle kültürü ön plandaydı. Perihan Abla ve onun için her şeyi yapan Şakir... Kara sevdalıdır Şakir. Perihan Abla ise, iki kardeşine bakmak zorundadır. Onların saf, temiz sevdaları izleyiciyi kendine bağladı ve en çok ilgi gören diziler arasında yer aldı.


(1994-1998)
Kaygısızlar

'Kaygısızlar' deyince hemen aklımıza 3 eşli 36 çocuklu aile geliyor. Memnun Kaygısız adını tam anlamıyla yaşatır...Karıları Sabriye, Kafiye, Terbiye hepsi aynı evde kalır. Bu da yetmiyormuş gibi Memnun Kaygısız asker arkadaşı İsmail'in başına dert olur. Onun evine yerleşir. Memnun'un pişkin hâlleri bizi gülme krizine sokardı.

(1989 -2002)

Bizimkiler 
Pazar akşamları koltuğumuza kurulur, TV karşısındaki yerimizi alırdık. Bir apartmanda geçen dizide her karakterden insan vardı. Kapıcı Cafer, Katil, Sabri Bey, Ayla Hanım, Dunkof... Cemil abinin “Şükrü Bey'in hayırsız damadı geldi Sevim koş” çığırtkanlığını kim unutabilir ki! Tam 13 yıl sürdü. Aynı kadro “Yazlıkçılar” olarak da karşımıza çıktı.

(1993-1999)

Ferhunde Hanımlar 
 Tam da anne-kızların oturup birlikte izleyebileceği bir diziydi. Ferhunde Hanım'ın kızlarıyla yaşadıkları, her kızın farklı hayatı... Her gün ekranlardaydı. Samimi, içten tam da bizim yaşadıklarımız anlatılırdı. Belki de sevilmesinin en çok sebeplerinden biri de buydu.

(1992-2002)


Mahallenin Muhtarları
Az değil. Tam 10 yıllık bir dizi Mahallenin Muhtarları. Bize komşulukları, dostlukları, vefakârlıkları anlattı her zaman. Bir mahallenin sıcaklığını yaşattı (Her ne kadar şimdi kalmasa da). Muhtar Bey'in kızı Fadime ile Temel'in komedi türündeki aşkları hepimizi kahkahaya boğdu. Temel çok koştu Fadime'nin peşinden. Tam ikna etmiş evlenecekti ki Fadime yangında hayatını kaybetti. 


(1993-1997)

Süper Baba
Baba ile çocukları arasında geçen ilişkiyi, Çengelköy halkını, aile yaşantısını, aşkları, acıları konu alan dizi... Duygusal sahnelerinde kendimizi kaptırarak ağladığımız anlar olmuştu. 'Süper Baba' Fiko'nun İpek'e ve çocuklarına olan sevdası, ağabeyiyle didişmeleri hâlâ hafızalarda. 

(1998-2001)
İkinci Bahar 
Gaziantepli kebap ustası Ali Haydar ile tek başına ayakları üzerinde durmak zorunda kalan Hanım'ın hikâyesi bütün samimiyetiyle anlatıldı. Samatya'da geçen dizi mahalle yaşantısının sıcaklığını bizlere aşıladı. Ali Haydar ustanın 3 kızı, Hanım'ın iki çocuğu vardı. Aile olmayı isteyen çift çocuklarının engeline takıldı. Ama o sorun da zamanla ortadan kalktı ve kalabalık güzel bir aile olarak yollarına devam ettiler.

(1987-1990)


Uzaylı Zekiye 
 Türk televizyon tarihinin ilk fantastik bilim kurgu dizilerinden... Yayınlandığı dönem özellikle çocukların favorisiydi. Seden Kızıltunç'un canlandırdığı Zekiye'nin süper güçleri herkesin hayaliydi...

(2002-2014)

Çocuklar Duymasın 
İlk bölümü 16 Ocak 2002'de TGRT'de yayınlandı. Tekrar bölümleri bile rekorlar kırdı. “Taşfırın erkeği” Haluk, “modern eş” Meltem, “Havuç Kafa” Emre, sohbetlerin ana gündemiydi. 393 bölüm sonunda veda etti.
GİZEM DUMAN





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...