Bir dönem tüm Türkiye onu konuşmuştu! 'Filozof' Atakan yeniden ortaya çıktı… İşte son hali

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir dönem tüm Türkiye onu konuşmuştu! 'Filozof' Atakan yeniden ortaya çıktı… İşte son hali

MAGAZİN Haberleri

Bir dönem sosyal medyada yayılan videosunun ardından tüm Türkiye’nin konuştuğu isim haline gelen Atakan Kayalar, felsefe yorumları ve hayata bakış açısıyla gündeme oturmuştu. Şimdilerde 10 yaşında olan ve ‘Filozof Atakan’ adıyla tanınan Kayalar’ın son hali ortaya çıktı.

5 ayda 250 felsefe kitabı okuyan Atakan Kayalar, açıklamalarıyla tüm Türkiye’nin konuştuğu biri haline gelmişti. Yaptığı felsefe yorumlarıyla dikkatleri üzerine çeken Kayalar, yaşına rağmen hayatı anlama biçimi ve yaşama dair tespitleriyle insanlarda farklı bir izlenim oluşturmuş ve sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Yaşının ilerisinde bilgisiyle ve üslubuyla dikkat çeken isim, takdir edildiği kadar eleştiri oklarının ve tartışmaların merkezi haline gelmişti. 

“TARİH VEYA BİLİM KİTABI YAZMAK İSTERDİM”

Kayalar, katıldığı bir programda, “Bir kitap yazsan hangi konu üzerine seçerdin?” sorusuna “Tarih ya da bilim üzerine bir şey yazmak isterdim. Bilim üzerine bir şeyler yazmak zor. Çünkü şu an o kadar güçlü bir matematiğim yok. Tarih konusunda da yazmak isterdim. Tarih de çok büyük bir araştırma süreci gerektiriyor” şeklinde cevap vermişti.

“BİR ÇOCUĞUN SOSYAL MEDYADA BU KADAR YER ALMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Atakan'ın popüler olduğu dönemde, o zamanki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Atakan hakkında değerlendirmede bularak, “Biz bir çocuğun durumunun sosyal medyada bu kadar yer almasını doğru bulmuyoruz. Biz bu duruma pedagojik olarak bakmaktayız. Biz bir çocuğun durumunun bu kadar sosyal medyada yer almasını, çocuğun üzerinden bu kadar tartışma yapılmasını onaylamıyoruz. Diğer çocukların üzerinde olan baskıyı kimse umursamıyor. Beklenti patlamasına, kendi çocukluğu açısından oluşabilecek sıkıntılar düşünülünce bizim tavrımız şu olur; bu, sadece ihtiyacın dilinden konuşmak. Aileyle görüştük, uzmanlarla görüştük, ihtiyacı neyse bu altyapıya, testlere, hangi öğretmenin desteğine ihtiyacı var gibi… Biz bunu yaparız ama sessizce yaparız. Sürekli sosyal medyada dillendirmek, çocuğun kişiliği, başka çocukların psikolojisi açısından birtakım olumsuzluklara yol açabilir. Biz gereken her tür uzmanlığa sahibiz. Ne gerekirse yapmanın sözünü de buradan veririz” demişti.

Bir süredir ortalarda görünmeyen Filozof Atakan'ın son hali sosyal medyada paylaşıldı. Bazı takipçiler “Atakan büyümüyor galiba” şeklinde yorumlar yaparken, bazıları ise Atakan'ın hiç değişmediğini belirtti.

İşte Atakan Kayalar'ın son hali...

Bir dönem tüm Türkiye onu konuşmuştu! 'Filozof' Atakan yeniden ortaya çıktı… İşte son hali

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...