Banu Alkan 'Kültür Bakanı' olmak istiyor

Banu Alkan 'Kültür Bakanı' olmak istiyor

MAGAZİN Haberleri

Türk sinemasının Afrodit'i Banu Alkan, beyazperdeye dönmeye hazırlanıyor. Hedefleri arasında Cannes Film Festivali ve Oscar ödülü var.

Ünlü şarkıcı ve oyuncu Banu Alkan, Radikal'den Ümit Buget'e verdiği röportajı şöyle; Her zaman söylüyorum, ben sinemacıyım. Dizi yapmak daha önce ağırıma gidiyordu! Sinemacılar o dönem pek sıcak bakmazlardı dizi işine. Hem ondan, hem de ben biraz özgür ruhluyum, yarın yurt dışına gitmek istiyorsam gidebilmeliyim ama tabi ki dizi çekerken böyle bir şey mümkün değil. O yüzden özgürlüğümü seçiyordum ama çok iyi bir proje, değişik bir şey olursa neden olmasın? Ama sinema filmleri olacak şimdi. Bazı film tekliflerini de uzun süre Amerika'da olduğum için geri çevirmiştim. Bazılarını da beğenmedim ama şimdi ağırlık vereceğim. Bir ara tabi albümler, televizyon programları derken bir on seneyi geride bıraktık ama sinema çok güzelleşti -eskisi gibi oldu- seyirci yeniden sinemada. Bundan sonra birkaç tane iyi film yapmak istiyorum. Bir kere Cannes Film Festivali'nde üst üste ödül alınması çok güzel oldu iyi adımlar atılıyor sinema adına. İnşallah Oscar ödülleri de kazanacağız. nbsp;


OSCAR ALMAK, KÜLTÜR BAKANI OLMAK CANNES'DAN ÖDÜLLE DÖNMEK… nbsp;
Banu Alkan'ın bundan sonraki hedefleri ne? nbsp;
Bir iki tane çok önemli filmde oynamak istiyorum. Oscar almak ve Cannes Film Festivali'nden de bir ödül almak istiyorum. Antalya Altın Portakal benim için çok önemli değil, çok ciddi bulmuyorum, ne olduğu belli değil orada. Ülkem adına da bir Kültür ve Turizm Bakanı olmayı gerçekten çok isterim. Başka daha ne isteyebiliriz, dünyayı görürdük, her noktasına adımımızı attık, her kültürü her güzelliği gördük. Bundan sonraki hedef bir ödül daha almak! Yalnız 35 bin kişi tarafından onaylanarak verilmiş bu güzellik ödülü de Oscar kadar değerli bir ödül. Herhalde ayak bileklerime baktılar, ayak numarama baktılar (37 buçuk numara ayağım) dizlerim çok güzeldir, Yıldırım Mayruk, 'Dünyanın en güzel dizlerine sahipsin' der. Demek ki oralarda baktılar, çok iyi akademik bir yüze sahibim zaten. Hoş şimdi ben son reklamda biraz kilolu gördüm dolmuş oralar biraz ama o kadar da olur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...