Andre Braugher kimdir, neden öldü? Brooklyn Nine-Nine Kaptan Holt öldü mü?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Andre Braugher kimdir, neden öldü? Brooklyn Nine-Nine Kaptan Holt öldü mü?

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Brooklyn Nine-Nine'ın yıldız oyuncusu Andre Braugher hayatını kaybetti. 61 yaşında yaşamını yitiren oyuncu Andre Braugher kimdir? Brooklyn Nine-Nine’ın Yüzbaşı Raymond Holt’u Andre Braugher neden öldü?

Oyunculuk kariyeri boyunca sıklıkla polis memuru rollerinde gördüğümüz Brooklyn 99 dizisindeki Yüzbaşı Raymond Holt karakteri ile de akıllara kazınan aktör Andre Braugher 61 yaşında yaşamını yitirdi. Ünlü oyuncunun vefatını basın sözcüsü Jennifer Allen duyurdu. Üzücü haber sonrası ünlü aktörün hayranları Andre Braugher kimdir, neden öldü?  Sorularına yanıt aramaya başladı.

ANDRE BRAUGHER NEDEN ÖLDÜ?

Ünlü aktörün ölüm haberini basın sözcüsü Jennifer Allen duyurdu. Allen yaptığı açıklamada Andre Braugher'ın kısa bir hastalık geçirdiği ve sonrasında vefat ettiğini duyurdu.

ANDRE BRAUGHER KİMDİR?

Andre Keith Braugher, 1 Temmuz 1962'de Şikago' da doğmuştur. 1984 yılında Stanford Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun olmuştur. 1988 yılında ise Juilliard Okulu'nun Drama Bölümünden mezun olmuştur. Homicide dizisinin setinde tanıştığı eşi oyuncu Ami Brabson’la 1991’de evlenmişti. Çiftin üç oğlu var.

ABDli oyuncu en çok Homicide:Life on the Street adlı televizyon dizisinde ve Homicide:The Film televizyon filminde oynadığı Frank Pembleton ile Brooklyn Nine-Nine dizisinde oynadığı Raymond Holt karakteri ile tanınmaktadır. Braugher, iki tane Altın Küre ödülüne ve on tane Primetime Emmy Ödülüne aday gösterilmiştir. Primetime Emmy Ödülü adaylıklarından iki ödül almıştır.

Law&Order:Special Victims Unit dizisinde Avukat Bayard Denniz olarak tekrar eden bir rolü vardır. Animasyon dizisi BoJack Horseman'de Woodchuck Coodchuck-Berkowitz'i seslendirmiştir. Şu anda Altın Küre ödülü kazanmış Brooklyn Nine-Nine dizisinde Kaptan Raymond Holt rolünü üstlenmiştir. Bu rolü ile üç kere Primetime Emmy Ödüllerinde komedi türünde en iyi yardımcı oyuncu ödülüne aday gösterilmiştir. 

 

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah13 Aralık 2023 14:05

Tanımıyorum filmi de izlemedim ama bayağı övülüyor izleyeceğim mutlaka

Ramazan13 Aralık 2023 14:04

Raymond Holt ikonik bir karakterdi çok üzücü

Sonraki Haber Yükleniyor...