'Yumurta oyma da el sanatı sayılmalı'

'Yumurta oyma da el sanatı sayılmalı'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Adana’da yaşayan Naci Eroğlu, tavuk yumurtalarına işlediği desen ve figürlerle onları birer sanat eseri hâline getiriyor.

Evinin balkonuna tezgâh kurarak sanatını burada sürdüren Eroğlu, işe ilk olarak, içini boşalttığı tavuk yumurtalarını fön makinesi yardımıyla delerek başlıyor. Eroğlu daha sonra küçük matkap uçları ve hobi amaçlı oyma motorları kullanarak yumurtaları işliyor. Eroğlu, kullandığı materyalin küçük ve dayanıksız olması sebebiyle sanatını büyük bir özen ve sabırla sürdürüyor. Yumurtanın hassas ve kırılgan yapısından dolayı Eroğlu, eser olarak işlenmiş bir yumurtayı ortaya çıkarmak için çoğu zaman 10’dan fazla yumurta üzerinde çalışmak mecburiyetinde kalıyor. Eroğlu, yaptığı sanatın Türk el sanatları içine girmesi için önceki yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptığı başvurunun kabul edilmediğini aktardı. Eroğlu “Yumurta oyma sanatını kültürümüze yerleştirebiliriz. Bizim kültürümüze ait olsun. Şu an sahipsiz ortada duran bir kültür bu” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...