Yönetmen McG: Almodóvar ile yapay zekâyı ayıramayacağız

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Yönetmen McG: Almodóvar ile yapay zekâyı ayıramayacağız

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Sinemada yapay zeka tartışmaları alevleniyor. Paris'te düzenlenen konferansta konuşan McG lakaplı yönetmen Joseph McGinty Nichol, yakın gelecekte yapay zeka ile oluşturulan filmi ayırt etmenin zorlaşacağını söyledi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Sinemada yapay zekâ tartışmaları alevleniyor... Hollywood’daki grev gerilimi sona ermemişken tanınmış film yapımcıları, UNESCO’nun Fransa’nın başşehri Paris’te düzenlediği ve sinemada yapay zekâ konulu bir konferansta buluştu. Konferansta konuşan “Terminatör Kurtuluş” gibi filmlerin yönetmeni McG lakaplı Joseph McGinty Nichol; önümüzdeki birkaç on yılda aktörler, yazarlar ve görsel efekt sanatçıları da dâhil olmak üzere film endüstrisindeki yüz binlerce kişinin yerini yapay zekânın alabileceğini söyledi.

Yönetmen McG: Almodóvar ile yapay zekâyı ayıramayacağız

“AKLINIZI ALACAKLAR”

Nichol “Makinelerin neler yaptığına bir göz atın; aklınızı başınızdan alacaklar! Üretkenler. İnsan davranışını taklit ediyorlar” dedi. Yapay zekânın Pedro Almodóvar gibi orijinal eserler üreten yönetmenlerle de rekabet edebileceğini kaydeden McG “Kendini geliştirme derecesi göz önüne alındığında, Almodóvar’ı yapay zekâdan ayırmanın çok zor olacağını düşünüyorum. Bu beni üzüyor ama bu kadar güçlü hâle geldiler” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...