Yönetmen Lav Diaz: Filmlerimde haberlerden ilham alırım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yönetmen Lav Diaz: Filmlerimde haberlerden ilham alırım

Kültür - Sanat Haberleri

10. Boğaziçi Film Festivali’nde seyircilerin sorularını cevaplayan Ünlü yönetmen Lav Diaz, filmlerin yapım aşamasında sadece karakterlerini ve hikâyelerini düşündüğünü belirterek, "Ben de fotoğrafçıyım, oradan öğrendim. Edebiyattan etkilenirim. Prodüksiyon sürecinde çok okurum. Haberlerden de ilham alırım. Yazarların bloglarını takip ederim" dedi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

Tanınmış Filipinli yönetmen Lav Diaz, 10. Boğaziçi Film Festivali’nde masterclass gerçekleştirdi. Usta yönetmen, faaliyette tecrübelerini aktarıp seyircilerin sorularını cevapladı.

Diaz, filmlerinin yapım safhasında sadece karakterlerini ve hikâyelerini düşündüğünü, izleyiciyi düşünmediğini belirtti. Lav Diaz, ilham aldığı noktaları ise “Ben de fotoğrafçıyım, oradan öğrendim. Edebiyattan etkilenirim. Prodüksiyon sürecinde çok okurum. Haberlerden de ilham alırım. Yazarların bloglarını takip ederim” ifadeleriyle anlattı.

"HER ŞEY BİR DUYGU İLE BAŞLAR"

Sinemada kendini ifade etme şeklinin geldiği kültüre de bağlı olduğunu söyleyen Diaz, sinema diliyle alakalı “Benim için bir duygu, bir fikirden daha önemlidir. Hayat için önemli olan her şey bir duygu ile başlar ve fikir daha sonra gelir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...