Yılmaz Öztuna anılıyor

Yılmaz Öztuna anılıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Merhum Başyazarımız Yılmaz Öztuna, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen muhteşem bir programla anılıyor. "Türk Tarihçiliği ve Kültür Dünyasında Yılmaz Öztuna" konulu anma programı Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde 28 Nisan 2013 Pazar günü saat 13.00'de başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 20 Eylül 1930 İstanbul doğumlu büyük tarihçi, mütefekkir ve Türkiye Gazetesi Başyazarı merhum Yılmaz Öztuna'yı, muhteşem bir programla anıyor. İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen, "Türk Tarihçiliği ve Kültür Dünyasında Yılmaz Öztuna" konulu anma programı Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde nbsp; 28 Nisan 2013 Pazar günü 13.00'de başlayacak. Programın 2. oturumunda, yazarımız Dr. İsmail Kapan da, "Başyazar Olarak Yılmaz Öztuna" konulu bir konuşma yapacak.

##tgvideo##


Açılış konuşmasının ardından Öztuna Belgeseli'nin gösterileceği programın, saat: 13.00-15.00 arasındaki 1. oturumunun başkanlığını Doç. Dr. Ali Satan yapacak. Birinci oturumda, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl "Yılmaz Öztuna'nın Türklerin Tarihine Bütüncül Bakışı", Prof. Dr. Zekeriya Kurşun "Arap Tarihçilerinin Bir Kaynağı Olarak Öztuna'nın Osmanlı Tarihi", Prof. Dr. Cezmi Eraslan "Sultan II. Abdülhamid ve Yılmaz Öztuna", Doç. Dr. Mustafa S. Küçükaşçı "Yılmaz Öztuna'nın Devletler ve Hanedanlar Kitabını Tarih Yazımında Nereye Koymalıyız?" konulu birer konuşma yapacaklar.
Saat: 15.30 - 18.00 arasında, Doç. Dr. Okan Yeşilot'un başkanlığında yapılacak ikinci oturumda ise, Prof. Dr. Ruhi Ayangil "Türk Musikisi ve Yılmaz Öztuna", Yağmur Tunalı
"Yılmaz Öztuna'nın TV Tarih Programları", nbsp; Türkiye Gazetesi Yazarı Dr. İsmail Kapan
"Başyazar Olarak Yılmaz Öztuna", Dr. Said Başer "Yılmaz Öztuna'nın Tarih Tezi" konulu birer konuşma yapacaklar.
Anma proğramına özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen imzasıyla, toplantıya katılanlara verilmek üzere hazırlanan, "Türk Tarihçiliği ve Kültür Dünyasında Yılmaz Öztuna" isimli kitapçıkta, doğumundan vefatına Öztuna'nın hayatı, tarihçiliği ve eserleri anlatılıyor. Kitapçıkta, Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak'ın, Öztuna'nın vefatının ardından kaleme aldığı "Tarihin Teşekkürü" başlıklı ve Türkiye gazetesinde yayınlanan, 10 Şubat 2012 tarilhi yazısına da yer veriliyor. Albayrak, söz konusu yazısında duygularını şöyle dile getiriyor:
"Tarihin Teşekkürü
Aslında hiç düşünmüyordu ama çok sevdiği gazetemizin sahibi Enver Ören'in ısrarı
üzerine başlamıştı yazmaya...
Fakat... Türkiye ailesi onu bağrına öyle bastı ki, 12 Ocak 1992 günü başlayan bu beraberliği
ancak 20 yıl sonra gelen ölüm ayırabildi.
Hatta son yazısını, yoğun bakım yolunda yazmıştı.
Vazife şuurunu bize lisan-ı hal ile öğrettin.
Bir de hem mütefekkir hem de mütevazı olabilmeyi...
Değerli hocam, Abdülhamid Han'ın ahirete intikal ettiği gün uğurluyoruz sizi.
İşte tarihin teşekkürü..."
9 Şubat 2012'de Ankara'da vefat eden Başyazarımız Yılmaz Öztuna, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu Kabristanı'ndaki aile mezarlığına defnedilmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...