Yılın Hava Durumu Fotoğrafçısı Yarışması’nda birinci belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Yılın Hava Durumu Fotoğrafçısı Yarışması’nda birinci belli oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / Daily Mail

2022 Yılın Hava Durumu Fotoğrafçısı yarışmasını kazananlar belli oldu. Nefes kesen fotoğraflar, doğanın ve iklimin gücünü en canlı biçimlerde ortaya koydu.

119 ülkeden binlerce fotoğraf arasında 22 fotoğrafa ödül verildi. İngiltere’de Kraliyet Meteoroloji Derneği tarafından düzenlenen ve hava durumuyla iklimi en çarpıcı şekilde yansıtan prestijli yarışmada birincilik Christopher Ison'un “Eunice Fırtınası” isimli fotoğrafına verildi.

Fotoğraf şubat ayında İngiltere’nin Newhaven bölgesinde çekildi. Fotoğrafçı Zhenhuan Zhou, Niagara Şelaleleri’nde çektiği “Donmuş” isimli fotoğrafıyla ikincilik ödülünün sahibi olurken üçüncülük ödülü için de Emili Vilamala Benito'nın “Uçurumun Altındaki Hayalet” isimli fotoğrafı seçildi. Fotoğraf İspanya’nın Barcelona şehrinde Tavertet uçurumunda çekildi.

Yarışmada halkın tercihi ise Jamie Russell’ın İngiltere’nin Wight Adası’nda çektiği “Fırtına Bembridge Cankurtaran Sandalları İstasyonu’nu Terk Ederken" isimli gökkuşağı fotoğrafı oldu. 

    

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...