Yeşilçam'ı Hollywood'a rakip yapacak proje

Yeşilçam'ı Hollywood'a rakip yapacak proje

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türk dizilerinin uluslararası arenada daha etkili hale getirileceğini açıkladı.

Türk sinemasının 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, ABD film sektörünün merkezi Los Angeles'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yabancı film şirketlerine Türkiye'ye gelmeleri için teşvik verileceğini, Türk dizilerinin de uluslararası pazarda etkinliğini artırmak üzere destek kapsamına alınacağını açıkladı. Bakan Çelik'in Türk Sinemasına dair önemli açıklamarı şöyle:
SİNEMAYA TEŞVİK PAKETİ
Kanun tasarımız hazır. Bu kanunla hem yabancı işbirliklerine fırsat açılacak hem de onların buradaki operasyonlarına teşvik verilecek. Sinemamız küresel marka haline getirilecek. Türk dizilerini de desteklemeyi düşünüyoruz. Sinema konusunda bakanlıkla özel sektör işbirliği çok iyi işliyor.
YUMUŞAK GÜÇ ARACI: SİNEMA
Yurtdışında soft power (yumuşak güç) olarak en güçlü aracımız sinema. Bakanlık olarak destek verdiğimiz filmler, vatandaşın seçtikleriyle de örtüşüyor. Vatandaşın destek verdiği film, uluslararası alanda da ödül alıyor. Vatandaşın beğenisiyle uluslararası kriterler örtüşüyor.
FERZAN ÖZPETEK İTALYAN DEĞİL TÜRK
Roma'da AB toplantısındaydım. İtalyan Bakan, "Ferzan Özpetek İtalyan sinemasının en önemli yönetmenidir" dedi. Ben de "İtalyan değil, Türk yönetmendir" dedim. Bu sinema açısından başlı başına bir soft power.
ANTALYA'YA FİLM PLATOSU
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel, planlama yapıyor. Antalya'da bir film platosu kurulacak. Kocaeli'nde var, çok yetkin bir yer. Bunu en üst düzeyde yapmak ve yabancı şirketleri Türkiye'ye çekmek gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...