Yeşil Cami Önü yeni sahibini arıyor

Düzenleyen:
Yeşil Cami Önü yeni sahibini arıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Osman Hamdi Bey’in, “Kaplumbağa Terbiyecisi” adlı tablosundan sonra bilinen en büyük eseri, Osmanlı günlük hayatını etkileyici bir kompozisyonla bugüne taşıyor.

Türkiye müzecilik tarihinde ve resim sanatında önemli izler bırakmış olan Osman Hamdi Bey’in “Yeşil Cami Önü” isimli tablosu 14 Mayısta  Antik A.Ş. müzayede evinde satışa sunuluyor. Osmanlı mimarisinin süslemelerini ve ince işçiliğindeki detaylarını 16 insan figürü ile tuvalde betimleyen Osman Hamdi Bey, eski Osmanlı günlük hayatının ruhunu etkileyici bir kompozisyonla günümüze taşıyor.  Sanat tarihçileri, müze direktörleri ve sanat uzmanları tarafından “başyapıt” olarak nitelendirilen tuval üzerine yağlıboya  185’e 100 santimetre ebadındaki   muhteşem tablo, 10 milyon lira açılış fiyatı ile satışa sunuluyor. Müzayedede ayrıca Hoca Ali Rıza’dan, Halife Abdülmecid’e kadar birçok ünlü ressamımızın çalışmaları yeni sahibini arayacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...