Yedikule Hisarı sanata mekân oldu

Yedikule Hisarı sanata mekân oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Genç Osman’ın elim katlinden Doğu Roma efsanelerine kadar birçok hadiseye şahitlik eden 1.600 yıllık Yedikule Hisarı, bugünlerde sanat faaliyetine ev sahipliği yapıyor.

MURAT ÖZTEKİN

2. Yeditepe Bienali, son mekânı olan tarihî hisarda sanatseverlerle buluşuyor...  Beş sanatçının 7 eserinin yer aldığı mekânın kulelerinde yine sıra dışı sanat çalışmaları sunuluyor. Bienale dair açıklama yapan küratör Berkan Karpat, “Hisarın kulelerinin mimarı özellikleri sergilemeyi yönlendiren bir unsur oldu. Özellikle kulelerin yüksek ve geniş olması eser için bir meydan açma özelliği sağlıyor. Bu sayede 3 kulede vertikal sergileme mümkün oluyor” diyor. Mekândaki en dikkat çeken eserlerden biri  “Çer-ve”... Çalışmada yukarıdan yatay olarak asılan çerçeveler ile sanata bakış değişiyor. Diğer bir eserde ise Yusuf Suresi’nin 15. âyetini oluşturan harfler bir araya geliyor. Bir kulede ise tasavvuftaki seyr-i sülûk anlatılıyor.  Genç Osman’ın boğularak katledildiği odada ise bir anıt eser yer alıyor. Çalışma, elim hadiseyi hatırlatıyor ve Sultan’ın ruhu için Yasin okumuş oluyor. Yeditepe Bienali ayrıca Nuruosmaniye Camii Mahzen’de yerleştirmelerle, Fatih Belediyesi Cam Küp Galeri’de dijital işlerle  7 Mart’a kadar devam ediyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...