Yazarlar kitap bağışlıyor, deprem mağdurları için mezat yapılıyor

- Güncelleme:
Yazarlar kitap bağışlıyor, deprem mağdurları için mezat yapılıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaraları kitaplarla sarılıyor...  

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Sahaflar Çarşısı Derneği iş birliğiyle depremlerde mağdur olan insanlara yardım için kitap mezatları gerçekleştiriliyor. Müzayedelerin önceki gün yapılan ilkinde edebiyatçı Beşir Ayvazoğulu, Prof. Dr. Ali Şükrü Çoruk, Lütfi Bayer, Fatih Hündür gibi isimlerin yanı sıra Osmanlıca, Elvin, Hezarfen, Ekin, Kalender ve Kırkambar gibi sahafların hibe ettiği 300 kitap satıldı. Üsküdar Sahaflar Çarşısı’ndaki açık artırmada yaklaşık 200 bin lira gelir elde edildi. Sultan 2. Abdülhamid’in hediye olarak Hafız Osman hattından bastırdığı ve 30 cüzden oluşan Kur’ân-ı kerim setinin de satıldığı mezattan elde edilen gelir, AFAD’a bağışlanacak. 

YENİ MEZATLAR YAPILACAK

Üsküdar Sahaflar Çarşısı’nda önümüzdeki günlerde depremzedelere yardım için yeni kitap mezatları da yapılacak. Ramazan ayında ise yazarların imzalı kitapları müzayedeye çıkarılacak. Türkiye gazetesinin sorularını cevaplayan yazar Beşir Ayvazoğlu “Çok güzel bir düşünce. Sahaflar yardım hareketine kitaplarla katılarak anlamlı bir katkıda bulunmuş oldular. Hem kitap bağışladım hem de alıcı olarak katıldım. Yenilerine de katılacağım inşallah” diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...