'Kamyon tiyatrosu' deprem bölgesinde... Yaralar oyunlarla sarılıyor

- Güncelleme:
'Kamyon tiyatrosu' deprem bölgesinde... Yaralar oyunlarla sarılıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

DT Genel Müdürü Mustafa Kurt: Bir nebze olsun çocuklarımızı deprem atmosferinden çıkardık. İleride de büyüklere yönelik oyunlarımızı deprem bölgesine götüreceğiz

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ -

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Devlet Tiyatroları (DT) da deprem mağduru çocukları “Kamyon Tiyatrosu” ile buluşturuyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu “Masal Yolu” ve Van Devlet Tiyatrosu ise “Ağacın Altında” adlı çocuk oyunlarını bölgede sahneliyor. Konu hakkında Türkiye gazetesine açıklamalarda bulunan DT Genel Müdürü ve tiyatro sanatçısı Mustafa Kurt, deprem bölgesinde edindiği izlenimleri aktardı. 

Türkiye’nin çok büyük bir felaket yaşadığını söyleyen Mustafa Kurt “Allah kimsenin başına vermesin. Bu süreç çok zor ama inşallah milletçe el ele üstesinden geleceğiz. Devlet kurumları deprem bölgesinde var gücüyle çalışıyor. Biz de bazıları enkaz altında çıkan çocuklarımızın yüzünü güldürmek lazım diye düşündük. Duruma sanatsal olarak katkı sunmak istedik. Bu sebeple deprem bölgesi için proje geliştirdik. İstanbul Devlet Tiyatro’muz Malatya’da 6 temsil verdi. Şimdi de Van Devlet Tiyatrosu ve İzmir Devlet Tiyatrosu’nun oyunlarını çocuklarımızla buluşturacağız. Bir nebze olsun çocuklarımızı deprem atmosferinden çıkardık. İleride de büyüklere yönelik oyunlarımızı deprem bölgesine götüreceğiz” diye konuştu.  

'Kamyon tiyatrosu' deprem bölgesinde... Yaralar oyunlarla sarılıyor

İNSANLAR UMUTSUZ DEĞİL

Hem kamyonda hem de açık alanlar ve çadır kenarlarında oyun sahnelediklerini söyleyen Kurt, bölgede gördükleri hakkında ise şu ifadeleri kullandı: Halkımız hiç umutsuz değil. Çocuklarımız da oyun sonrası çok mutlu oluyor. Yüzlerini bir nebze olsun güldürüyoruz. Onlar her daim gülsün istiyoruz. İnşallah hep beraber bu yarayı sararız. 
1 Mart’a kadar Türkiye’nin diğer bölgelerindeki oyunların temsillerine ara verdiklerini hatırlatan Mustafa Kurt, buna rağmen DT olarak her an açılışa hazır durumda bulunduklarını sözlerine ilave etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...