Vali Mutlu:Okumaya teşvik için merak uyandırılmalı

Vali Mutlu:Okumaya teşvik için merak uyandırılmalı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'ni ziyaretinde konuşan Vali Mutlu, "Kitaba ilgiyi artırmak için eğitimciler merak uyandıracak projeler, metodlar geliştirmeli" dedi.

Sefa KOYUNCU-İSTANBUL
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyaretinde, TYB İstanbul Şubesi yöneticileri ile bir süre sohbet eden Vali Mutlu, kitap okuma konusunda sevindirici ilerlemelerin kaydedildiğini, çok sayıda kitap basıldığını ve basılan kitapların da raflarda kalmayıp, vatandaşlar tarafından satın alındığını söyledi. Daha çok kitap okunması için merak uyandırılması gerektiğini belirten Vali Mutlu, "Eğitimciler, merak uyandıracak projeler, metodlar geliştirmeli" dedi.
##tgvideo##
Hüseyin Avni Mutlu, TYB'ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin bir tanışma olduğunu belirterek, "Bizler bu şehre ve insanımıza hizmet veriyoruz. Sizler ise edebiyat alanında bu şehre hizmette bulunuyorsunuz. Edebiyatsız bir millet düşünülemez. Edebiyat bir ülkenin en önemli damarlarındandır. Milletin manevi damarlarını besleyen, kanaatlerini, düşüncelerini duygularını en güzel biçimde aktarmanın yoludur edebiyat. Bu yüzden bu ülke ve bu şehir edebiyatsız olamaz. Sizler büyük şairlerin büyük yazarların yetişmesi noktasında hizmet ettikçe bu ülkenin insanın gönlünün beslenip güçlenmesine zemin hazırlamış olacaksınız. Sizlerin bu hizmeti takdire şayandır" diye konuştu.
nbsp;
Vali Mutlu'nun ziyaretinde nbsp;TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Gürlek, nbsp; nbsp;Davut Göksu, Hüseyin Öztürk, Bünyamin Yılmaz, Dilaver Demirağ, Sefa Koyuncu, Yusuf Dursun, Demirhan Kadıoğlu hazır bulundu.
nbsp;
Hüseyin Avni Mutlu ziyaretinde, TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kururlu Üyeleriyle tek tek tanıştı. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bıyıklı TYB olarak İstanbul Valisini aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Devletin edebiyata sahip çıkması demek, kendi kültürel mirasına sahip çıkması demek olduğunu söyledi. Mahmut Bıyıklı devletin edebiyata ve yazarlarına sahip çıkmasının gereğinden bahsederek 'devlet büyüklerimizden bu desteği her zaman görmeyi arzu ediyoruz' dedi. Aynı zamanda dernek olarak birçok zorlukla karşılaştıklarını belirtti. Ve İstanbul Valiliği ile gerçekleştirmek istedikleri projelerden bahsederek İstanbul Valiliğinin desteklerini beklediklerini belirtti.
TYB Yönettim Kurulu Üyelerinden Dursun Gürlek de Vali Mutlu'nun kültür alanındaki çalışmalarını takdirler karşıladıklarını belirterek, nbsp;"Bu şehrin her yeri İslam büyükleriyle doludur. Bu şehre hizmet etmek İslam dinine hizmet etmektir. O yüzden yaptığınız iş kutsaldır ve büyük sorumluluk gerektiren bir iştir. İnsana ve İslam' hizmet edenlerin yanında olmaksa bizim vazifemizdir" şeklinde konuştu.
nbsp;
Zincirlikuyu, gün ışığına çıkıyor
İstanbul'un unutulan tarihî değerlerini restore ederek halkın istifadesine sunmaya çalıştıklarını kaydeden nbsp;Vali Mutlu bu çerçevede, Zincirlikuyu semtine ismini veren kuyuyu yerinde incelediğini, üzeri betonla kapatılan bu tarihî kuyuyu da nbsp;merak edenlerin görebileceği bir şekilde düzenlemeyi düşündüklerini söyledi.
TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Karikatürist Demirhan Kadıoğlu'nun, ziyaret esnasında Vali Mutlu'nun karikatürünü çizerek kendisine takdim etmesi Vali Mutlu'yu tebessüm ettirdi ve bu anlamlı hediyeyi TYB hatırası olarak her zaman saklayacağını belirtti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren ziyarette TYB yöneticileri İstanbul'a dair duygu düşüncelerini Vali Mutlu ile paylaşma imkânı buldu.
nbsp;
TARİHİ BİNA ÖNÜNDE HATIRA FOTOĞRAFI
Vali Mutlu ile tarihî bina önünde, TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Gürlek, nbsp;Davut Göksu, Hüseyin Öztürk, Bünyamin Yılmaz, Dilaver Demirağ, Sefa Koyuncu, Yusuf Dursun, Demirhan Kadıoğlu, Emin ışık ve diğer üyelerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...