Türkçe yarışmaları başlıyor

Türkçe yarışmaları başlıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğiyle farklı ülkelerde gerçekleştirilen "Türkçe ile Yarışıyorum" programının yeni bölümü bu akşam TRT Türk'te yayınlanacak.


Türk kültürünün tanıtımını yapan ve Türkçe öğrenmek isteyen yabancılar için dil kursları düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü'nün TRT ile ortak düzenlediği "Türkçe ile Yarışıyorum" yeni sezon yayını başlıyor. Sezonun bu ilk yarışmasında yarışmacılar, Mısır'da Eski Kahire'yi anlatarak yarışacak. Program, 22 Eylül Cumartesi (bugün) saat 14.10'da ve 23 Eylül Pazar saat 02.15'de (gece) TRTTürk ekranlarından nbsp; yayınlanacak.

Türk diliyle yarıştılar, Türkiye'de buluştular

Öte yandan, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle farklı ülkelerde gerçekleştirilen "Türkçe ile Yarışıyorum" adlı programın bölüm birincileri İstanbul'da bir araya geldi. Türkçeleriyle programın "Türkiye Tatili Ödülü"nü kazanan 17 yarışmacı 7 farklı ülkeden geldi. Bosna-Hersek, Makedonya, Kazakistan, Mısır, Ürdün, Lübnan ve Romanya'dan gelen, "Türkçe ile Yarışıyorum" programı birincileri İstanbul'da ağırlanıyor. Türkçe ile Yarışıyorum birincileri, güne Haydarpaşa Tren Garı'nı gezerek başladı. Gezi'nin ardından öğle yemeği Beykoz İBB Sosyal Tesisleri'nde yendi ve Kız Kulesi'ne gidildi. Kız Kulesi'nde İstanbul'u izleyen birinciler, akşamlarını alışveriş yaparak geçirdi. Türkçe ile Yarışıyorum birincileri, ödülleri olan Türkiye Gezisinin ilk gününde İstanbul'u dolaşmaya başladı. Bugünkü gezi programında MiniaTürk, Eyüp Camii, Pier Lotti ve Boğaz Turu vardı.

Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültürünü tanıtıyor

Yunus Emre Enstitüsü tarafından İstanbul'da ağırlanan birinciler, bu süre içerisinde Türkiye'nin tarihî ve turistik yerlerini gezip çeşitli kültürel etkinliklerle Türkiye'yi ve Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Türkçe gönüllüsü 17 kültür elçisinin ziyareti 23 Eylülde sona erecek.
Yunus Emre Enstitüsü, yurt dışında Türk Kültür Merkezleri açarak hem Türk kültürünün tanıtımını yapıyor hem de Türkçe öğrenmek isteyen yabancılar için dil kursları düzenliyor. Bugün Enstitü'nün sayıları 24'e varan Türk Kültür Merkezi var ve bu sayı hızla artmaya devam ediyor.

Yarışma birincilerine ödül: İstanbul gezisi
Bosna-Hersek, Makedonya, Kazakistan, Mısır, Ürdün, Lübnan ve Romanya'dan İstanbul'a gelen, "Türkçe ile Yarışıyorum" programı birincileri, Türkiye'nin tarihî ve turistik yerlerini gezip çeşitli kültürel etkinliklerle Türkiye'yi ve Türk kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...